• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  PL a cerut, CEC a aprobat, dar… cu rezerve

    PL a cerut, CEC a aprobat, dar… cu rezerve

    12.11.2010  

    Cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot vor putea participa la votare, în cadrul alegerilor parlamenatre anticipate din 28 noiembrie 2010, în baza actelor de identitate cu termenul de valabilitate expirat. Decizia a fost luată azi, 12 noiembrie, în cadrul şedinţei CEC, ca urmare a demersului scris, adresat ieri Comisiei de către Partidul Liberal. 

    La aprobarea deciziei, pe lângă argumentele invocate de PL, Comisia Electorală Centrală a reieşit şi din informaţia prezentată de ÎS „CRIS „Registru”, prin care se confirmă un număr impunător de alegători, cu actele de identitate expirate. Amintim că,  o decizie similară a fost adoptată de CEC  şi la alegerile locale generale din 2007, la alegerile parlamentare din 2009, dar și la referendumul din 5 septembrie 2010.  Prin decizia, adoptată azi de CEC, cetăţenii R. Moldova, care se pomenise în dificultatea de a-şi exercita dreptul de vot, vor putea merge la votare, fără a fi nevoiţi să-şi perfecteze acte noi.  

    Partidul Liberal, a solicitat CEC să asigure dreptul la vot şi persoanelor, aflate în străinătate, care şi-au pierdut actele de identitate, prin eliberarea “paşapoartelor albe”.  Nu cunoaştem  din care motive, însă, CEC nu s-a pronunţat asupra subiectului, ceea ce înseamnă că această categorie de alegători  a fost lăsată în afara dreptului de a putea vota pe 28 noiembrie.

    NOTĂ: Unele medii partizane de informare în masă, au încercat azi să atribuie meritul pentru decizia de azi a CEC altor partide. Exact, ca şi în cazul “muştii la arat”.
     
    Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com