• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto)Mihai Ghimpu la Fălești: Visul meu e să văd poporul acesta liber și fericit

    (foto)Mihai Ghimpu la Fălești: Visul meu e să văd poporul acesta liber și fericit

    12.11.2010  

    „Visul meu cel mai are şi idealul pentru care lupt de 20 de ani de când sunt în politică este ca să văd poporul meu liber şi fericit, iar dreptatea şi adevărul să revină în sfârşit pe acest pământ. La începutul anilor 90 am luptat în stradă pentru aceste valori şi am fost bătut de marele patriot Voronin, pe atunci ministrul de interne, care lupta pentru păstrarea regimului sovietic”. Declaraţia a fost făcută de Preşedintele PL Mihai Ghimpu la întâlnirea cu alegătorii din oraşul Făleşti.

    Timp de 3 ore Mihai Ghimpu a prezentat platforma electorală a PL, realizările Alianţei pentru Integrare Europeană la nivel de Preşedinţie, Parlament şi Guvern într-un an de guvernar şi a răspuns la nenumăratele întrebări venite din partea celor prezenţi în sală. Preşedintele PL s-a referit în mod special la priorităţile de guvernare ale Partidului Liberal în domeniul consolidării statului de drept, insistând asupra necesităţii de a fi implementată reforma constituţională, care va instaura noi reguli în organizarea şi funcţionarea eficientă a autorităţilor antrenate în exercitarea puterii, reforma sistemului judecătoresc, care va eficientiza actul justiţiei şi va contribui la prevenirea corupţiei în instanţele de judecată, la reorganizarea Procuraturii, Curţii Constituţionale şi Curţii de Conturi, fapt ce va permite scoaterea acestora de sub influenţa politicului, precum şi promovarea unei politici anticorupţie la nivel de stat. 

    Majoritatea cetăţenilor au salutat iniţiativa de desecretizare a arhivelor pentru ca cei care au avut de suferit să aibă în sfârşit acces liber la dosarele lor, dar s-au arătat nemulţumiţi de faptul că comuniştii, acuzaţi de afaceri dubioase, nu au fost traşi la răspundere până la acest moment. Cetăţenii s-au mai plâns de calitatea şi de volumul serviciilor medicale acordate în baza poliţei medicale de asigurare.

    Potrivit lui Mihai Ghimpu, anul 2010 este un an de răscruce pentru Republica Moldova, similar anilor 90, şansă care n-a fost valorificată atunci, aşa cum au făcut, de exemplu Ţările Baltice, care au implementat reformele democratice, iar acum pot oferi un viitor european cetăţenilor lor şi condiţii decente de trai. Preşedintele PL a menţionat că doar democraţia poate duce Republica Moldova în marea familie europeană, menţionând că într-un viitor apropiat cetăţenii Republicii Moldova vor avea posibilitatea să circule liber în ţările din spaţiul Schengen.

    În final, Mihai Ghimpu i-a chemat pe alegătorii din Făleşti la responsabilitate civică, să se prezinte activ la urnele de vot pe 28 noiembrie 2010 şi să voteze Partidul Liberal, să voteze schimbarea până la capăt pentru a nu pierde şi această ocazie de a construi un viitor european pentru cetăţenii Republicii Moldova, în care să triumfe adevărul şi dreptatea. Mihai Ghimpu a subliniat că realizând acest obiectiv al schimbării până la capăt, toţi cetăţenii Republicii Moldova vor reuşi să obţină ceea ce merită: libertate, dreptate, bunăstare.

                                      

                                     

    Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com