• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a participat la manifestările organizate de hramul comunei Sărata Galbenă din raionul Hînceşti

    Mihai Ghimpu a participat la manifestările organizate de hramul comunei Sărata Galbenă din raionul Hînceşti

    27.10.2010  

    Este o onoare să fiu astăzi la sărbătoarea comunei Sărata Galbenă, Hramul localităţii, care exprimă atît respectul dumneavoastră faţă de tradiţiile şi obiceiurile multeseculare ale poporului nostru, cît şi un bilanţ al activităţii tuturor cetăţenilor din sat pe parcursul unui an de activitate, a declarat Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedintele Parlamentului, prezent la manifestările organizate cu acest prilej în comuna respectivă din raionul Hînceşti.

    Potrivit şefului statului, comuna Sărata Galbenă poate servi drept exemplu pentru mai multe localităţi din republică la capitolul dezvoltării regionale prin implementarea proiectelor de dezvoltare multilaterală în diferite domenii – ecologic, cultural, educaţional, sportiv, agricol, etc.

    În timpul aflării sale în comuna Sărata Galbenă, şeful statului a vizitat expoziţiile organizate de instituţiile de învîţămînt preşcolar şi liceal din localitate, cu succesele obţinute de agricultorii de la faţa locului, precum şi a participat la serata de creaţie a conducătorului orchestrei de muzică populară din sat Vasile Botgros, organizată cu prilejul jubileului de 60 de ani a lăutarului şi 40 ani de activitate artistică.

    Adresînd un mesaj de felicitare lui Vasile Botgros, Mihai Ghimpu a menţionat că nu distincţiile şi titlurile sunt principalul criteriu de apreciere a activităţii de o viaţă a unui artist, dar stima şi recunoştinţa cetăţenilor, publicului larg. „Să ne bucuraţi şi în continuare cu acea muzică, pe care o promovaţi pe parcursul întregii vieţi.

    Muzică, inspirată din inima şi sufletul poporului nostru”, a accentuat Preşedintele Mihai Ghimpu. În cadrul manifestărilor organizate cu prilejul satului Sărata Galbenă, a fost dată citirii decizia consiliului local de ai acordat Preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, titlul de „cetăţean de onoare al comunei”.

    În decizia adoptată este menţionat că titlul a fost conferit „pentru promovarea valorilor democratice, adevărului istoric, cultural şi spiritual al neamului”. Comuna Sărata Galbenă a fost atestată documentar la 16 august 1609 şi îşi sărbătoreşte hramul localităţii de ziua Sfîntei Cuvioasa Parascheva – Ocrotitoarea Moldovei.

    presedinte.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com