• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: „Nicolae Costin a fost unul dintre marii stegari ai renaşterii naţionale”

    Mihai Ghimpu: „Nicolae Costin a fost unul dintre marii stegari ai renaşterii naţionale”

    12.10.2010  

     Nicolae Costin a fost unul dintre marii stegari ai renaşterii naţionale din anii 80-90 ai secolului trecut, care s-a consacrat plenar luptei pentru adevărul istoric şi valorile umane.

    Declaraţia a fost făcută de Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedintele Parlamentului, în cadrul seratei de lansare a albumului „Nicolae Costin, promotor al renaşterii naţionale”, desfăşurată astăzi în Sala cu Orgă.

    În opinia şefului statului, pe tot parcursul vieţii sale, Nicolae Costin s-a consacrat plenar oamenilor din jur, orăşenilor, mai puţin gândindu-se la sine. „Sub conducerea lui Nicolae Costin, în Chişinău s-au desfăşurat primele reforme, au fost readuse valorile naţionale şi istorice, şi în primul rând limba română a fost repusă în drepturile sale fireşti.

    Astfel, capitala Republicii Moldova a devenit treptat un oraş frumos, european”, a accentuat Preşedintele Mihai Ghimpu. Şeful statului a mai menţionat că Nicolae Costin a fost un prieten sincer al oamenilor, fără diferenţă de originea etnică, rămânând în istoria neamului ca un adevărat deschizător de drumuri pe calea avansării sociale.

    „Dacă guvernanţii ulteriori ar fi lucrat cu devotamentul şi în stilul lui Nicolae Costin, astăzi ţara s-ar fia aflat pe o treaptă mai înaltă de dezvoltare”, a spus Mihai Ghimpu.

    Despre calităţile umane, profesionale şi spirituale ale lui Nicolae Costin au vorbit - primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, compozitorul Eugen Doga, academicianul Gheorghe Duca şi alţii. În context, Iuliana Gorea Costin, a menţionat că „Ordinul Republicii” acordat post-mortem fostului primar al capitalei „constituie un act de justiţie şi restabilire a dreptăţii”

    presedinte.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com