• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: ,,„Fie ca discipolii Dumneavoastră să vă îndreptăţească aşteptările şi să devină oameni cu carte,,

    Mihai Ghimpu: ,,„Fie ca discipolii Dumneavoastră să vă îndreptăţească aşteptările şi să devină oameni cu carte,,

    05.10.2010  

    Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a participat la festivitatea dedicată Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţământ.

    La şedinţa festivă au participat conducerea de vârf a ţării, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice, manageri ai instituţiilor de învăţământ din întreaga republică, cadre didactice.

    Mihai Ghimpu a adresat urări de bine şi sincere felicitări cadrelor didactice din întreaga republică cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţământ, dorindu-le multă sănătate, prosperare, bucurie şi împliniri, realizări profesionale, şcoli pline de copii deştepţi şi ascultători, universităţi şi colegii cu studenţi dornici de a deveni adevăraţi specialişti, dar şi recunoştinţă din partea discipolilor, în care investesc atâta suflet şi dăruire de sine. „Fie ca discipolii Dumneavoastră să vă îndreptăţească aşteptările şi să devină oameni cu carte, aşa cum sunteţi Dumneavoastră, să moştenească devotamentul ce vă caracterizează şi să vă îmbunătăţească condiţiile de muncă şi de trai. Îmi pare rău că, în pofida faptului că veşnicia s-a născut la sate, satele şi pedagogii au fost lăsaţi uitării”, a menţionat Preşedintele.

    „Toamna 2010 va fi marcată de o multitudine de evenimente, inclusiv politice. Misiunea Dumneavoastră, a pedagogilor, trebuie să rămână aceeaşi: de a promova adevăratele valori general-umane şi naţionale, de a forma potenţialul nostru uman şi, prin urmare, de a edifica viitorul. În asemenea condiţii, este o datorie civică de a cultiva printre discipolii Dumneavoastră conştiinţa şi valorile europene pentru ca viitorul Republicii Moldova să devină unul ireversibil european”, se mai spune în mesajul Preşedintelui Mihai Ghimpu.

    Ulterior, Preşedintele a premiat laureaţii Concursului Republican „Pedagogul anului”,  la care au participat peste o mie de cadre didactice. Educatorul anului – Emilia Cucuruzac, Învăţătorul anului – Daniela State, Profesorul anului – Daniela Vacarciuc, au beneficiat de premii în valoare de 50 000 lei. De diplome şi premii speciale s-au  învrednicit alţi 9 pedagogi, iar mai multe cadre didactice au obţinut diplome de excelenţă din partea Ministerului Educaţiei.

    În mesajul adresat pedagogilor Preşedintele Mihai Ghimpu a exprimat gratitudine profesorilor şi recunoştinţă în numele său personal, dar şi în numele întregii societăţi, a foştilor sau actualilor discipoli, pentru efortul continuu în realizarea demersului educaţional, pentru energia, responsabilitatea, încrederea şi curajul pe care le investesc zi de zi în discipolii lor, pentru devotamentul şi spiritul de sacrificiu de care dau dovadă în nobila lor misiune, în vremuri deloc uşoare pentru Republica Moldova.

    presedinte.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com