• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a urmărit acţiunile militarilor Armatei Naţionale, implicaţi într-un exerciţiu practice

    Mihai Ghimpu a urmărit acţiunile militarilor Armatei Naţionale, implicaţi într-un exerciţiu practice

    02.10.2010  

    Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Comandant Suprem al Forţelor Armate, a urmărit astăzi acţiunile efectivului Armatei Naţionale, implicat în exerciţiul de comandament şi stat major "Turn-2010", care se desfăşoară la Centrul de instruire Bulboaca.

    Şeful statului a apreciat pregătirea profesională a efectivului, demonstrată în cadrul fazei practice a exerciţiului, finalizată cu trageri de luptă, menţionînd că ostaşii au demonstrat o bună închegare a subdiviziunilor antrenate în aplicaţii, iar statele majore - profesionalism la dirijarea trupelor.

    "Prestaţia militarilor în cadrul acestor exerciţii ne demonstrează că programul de pregătire profesională a militarilor este unul bine chibzuit şi corespunde exigenţelor timpului", a menţionat Comandantul Suprem al Forţelor Armate.

    La exerciţiul "Turn" participă circa 500 de militari şi peste 50 unităţi de tehnică, efectivul utilizînd armamentul din dotare. La faza finală a aplicaţiilor, în premieră pentru Armata Naţională, a fost utilizat sistemul de artilerie autopropulsată "Nona".

    În timpul aflării la Centrul de instruire Bulboaca, Preşedintele Mihai Ghimpu s-a familiarizat şi cu procesul de instruire a contingentului de militari, care urmează a fi detaşat în Forţele de menţinere a păcii din Zona de securitate, amplasată în raioanele de est al Republicii Moldova.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com