• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Un popor fără carte nu poate fi numit popor

    Mihai Ghimpu: Un popor fără carte nu poate fi numit popor

    31.08.2010  

    „Nimic nu poate evolua înafara cărţii. Un popor fără scriitori, bibliotecari, editori care să promoveze cartea nici nu poate să se numească popor. Reieşind din aceste considerente, vreau să mulţumesc tutror celor care scriu cărţi, precum şi celor care au grijă ca acestea să fie cunoscute de populaţie. Mulţumesc tuturor care au luptat şi continuă să lupte pentru ca limba română să fie regina limbilor la noi acasă. Cred că dacă nu era cartea, nu exista nici Ziua Independenţei Republicii Moldova”, a declarat Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova la deschiderea Salonului Internaţional de Carte de la Biblioteca Naţională.

    Potrivit Preşedintelui Mihai Ghimpu, scriitorii, bibliotecarii, editorii şi difuzorii de carte sunt cei care promovează valorile naţionale, precum şi cele europene în Republica Moldova, sunt cei care au luptat pentru limbă şi alfabet în anii încărcaţi de istorie ai trecutului nu prea îndepărtat. Mihai Ghimpu a exprimat recunoştinţă tuturor cetăţenilor Republicii Moldova care au trăit cu limba română în suflet şi au luptat pentru revenirea ei.

    Alexei Rău, directorul Bibliotecii Naţionale, a menţionat că Salonul Internaţional de Carte, aflat la a 19-a ediţie, are aceeaşi vârstă ca şi Republica Moldova, subliniind că ediţia din acest an, consacrată anului Mihai Eminescu, are un program vast de lansări de carte, ateliere şi se bucură de participarea unui număr mare de edituri.

    Ulterior, Preşedintele Mihai Ghimpu a vizitat standurile expoziţionale şi a cumpărat cărţi pentru un copil venit la Salon.

    La eveniment au mai participat viceprim-ministrul Ion Negrei, ministrul culturii Boris Focşa, Preşedintele Uniunii Scriitorilor Mihai Cimpoi, numeroşi scriitori, oameni de cultură şi artă, editori, precum şi vizitatori ai Salonului.
     

    Servicul de Presă al Parlamentului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com