• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (Video)Problema mirosului neplăcut din Chișinău a fost rezolvată

    (Video)Problema mirosului neplăcut din Chișinău a fost rezolvată

    02.08.2010  

    Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a anunţat astăzi într-o conferinţă de presă despre finalizarea lucrărilor de evacuare a nămolului de la Staţia de epurare a apei. Prin urmare, a conchis edilul-şef al oraşului, a fost rezolvată problema mirosului neplăcut din Chişinău.

    Potrivit lui Dorin Chirtoacă, în perioada septembrie 2009 şi până în prezent, a fost evacuată întreaga cantitate de nămol, acumulată timp de 42 de ani, de 250 mii metri cubi. Pentru comparaţie, această cantitate de nămol ar putea fi echivalată cu 3 edificii ale Spitalului Clinic Republican, ori cu 10 blocuri de locuinţe cu 16 etaje, ori cu 22 de clădiri ale Primăriei Chişinău, ori cu teritoriul Pieţei Mari Adunări Naţionale, cu înălţimea de 10 metri. Primarul de Chişinău a menţionat că „Staţia de epurare a apei şi mirosul neplăcut de acolo a reprezentat o mare ruşine a municipiului Chişinău, dar şi a Republicii Moldova”. Astfel, în urma unui volum enorm de lucru, această problemă a fost rezolvată, iar astăzi putem afirma că mirosul neplăcut din Chişinău a dispărut.

     Cu această ocazie, Dorin Chirtoacă a adus mulţumiri tuturor persoanelor implicate în realizarea proiectului de evacuare a nămolului.

    Amintim că proiectul de deshidratare a nămolului prin metoda Geotube, a fost lansat în luna septembrie trecut. Staţia de epurare a apelor reziduale a municipiului Chişinău a fost pusă în funcţiune în anul 1968. De atunci, aceasta nu a fost niciodată reparată sau modernizată. Abia în anul 2008, pentru intensificarea procesării nămolului pe platformele de uscare şi diminuarea mirosului neplăcut, s-a propus utilizarea sacilor de polipropilenă Geotube, tehnologie larg practicată în mai multe ţări din lume. Lucrările de la Staţia de epurare au avut avizul organelor de mediu.

    Primarul își propune să ducă la bun sfârșit alte proiecte precum lacul de la Valea Morilor, procurarea celor 90 de troleibuze noi și proiectul de locuințe ,,Prima casă,,

                              

    Serviciul de Presă al primăriei municipiului Chișinău

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com