• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu "Profesionalismul va reforma Forțele Armate"

    Mihai Ghimpu "Profesionalismul va reforma Forțele Armate"

    28.06.2010  

    Această de declarație a fost făcută de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu, Comandant Suprem al Forţelor Armate, în cadrul festivităţii de conferire a gradului de locotenent şi înmînare a diplomelor de licenţă absolvenţilor Institutului Militar "Alexandru cel Bun", promoţia 2010. ,,Este evident că la moment corpul de ofiţeri al Forţelor Armate trebuie să fie gata să participe în cel mai activ mod la modernizarea ţării, în perspectiva integrării europene, iar cunoştinţele pe care le deţine să corespundă exigenţelor tot mai avansate ale domeniilor în care activează,, a mai declarat, șeful statului.

    În opinia președintelui, absolvenţii de astăzi vor determina viitorul Forţelor Armate şi vor implementa cele mai bune practici existente în domeniu artei militare. „Vreau să remarc că profesionalismul şi imaginea impecabilă vor influenţa direct asupra realizării cu succes a planurilor de transformare şi reformare a tuturor componentelor Forţelor Armate şi de creare a unor structuri viabile şi capabile să îndeplinească misiunile conform cerinţelor ce se impun”, a accentuat Mihai Ghimpu.

    Festivitatea de conferire a gradului de locotenent şi înmînare a diplomelor de licenţă pentru cei 92 de absolvenţi ai Institutului Militar "Alexandru cel Bun" s-a desfăşurat în premieră în Piaţa Marii Adunări Naţionale. În cadrul ceremoniei Comandantul Suprem al Forţelor Armate a înmînat diplomele de licenţă tinerilor ofiţeri, care au absolvit instituţia cu cea mai bună reuşită la învîţătură.

    Din anul 1992 pînă în prezent Institutul Militar a pregătit pentru componentele Forţelor Armate peste 1100 de ofiţeri la cinci specialităţi – infanterie, artilerie, transmisiuni, carabinieri şi grăniceri.

    Serviciul de Presă a Președintelui Republicii Moldova

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com