• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu s-a întîlnit cu delegația Grupului AP OSCE pentru Moldova

    Mihai Ghimpu s-a întîlnit cu delegația Grupului AP OSCE pentru Moldova

    25.06.2010  

    Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu delegaţia Grupului AP OSCE pentru Moldova, aflat într-o vizită de lucru la Chişinău. Discuţiile au vizat  familiarizarea membrilor delegaţiei AP OSCE cu privire la evoluţia evenimentelor politice, economice şi sociale din Republica Moldova.

    Un subiect aparte discutat în cadrul întrevederii a fost cel al reglementării pe cale paşnică a conflictului transnistrean. Apreciem sprijinul OSCE în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, precum şi pentru retragerea necondiţionată a trupelor ruse şi armamentului de pe teritoriul ţării, a menţionat Mihai Ghimpu, făcând referire şi la decretul semnat ieri care prevede acest lucru. În procesul de reglementare a problemei transnistrene, acţiunile autorităţilor din Republica Moldova sunt axate pe câteva direcţii principale: participarea la activităţile în formatul „5+2”, promovarea dialogului deschis şi constructiv între Chişinău şi Tiraspol, precum şi a măsurilor de consolidare a încrederii între cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului.

    În context, Mihai Ghimpu a salutat Memorandumul adoptat la 5 iunie 2010 de Cancelarul federal al Germaniei A. Merkel şi Preşedintele Federaţiei Ruse D. Medvedev şi a exprimat speranţa că respectiva iniţiativă va deschide perspective promiţătoare în reglementarea conflictului transnistrean.

    Preşedintele Grupului AP OSCE pentru Moldova, Walburga Habsburg Douglas, a menţionat că în cadrul reuniunii de vară a AP OSCE, care se va desfăşura la Oslo în perioada 6-10 iulie 2010, va fi discutată şi adoptată „Rezoluţia privind Republica Moldova”, înaintată de Grupul AP OSCE pentru Moldova.

    Grupul Adunării Parlamentare a OSCE pentru Moldova se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 24-26 iunie. Scopul vizitei este de a se familiariza cu stadiul actual al evoluţiei evenimentelor politice, sociale şi economice din ţară, diverse aspecte ale reglementării problemei transnistrene şi desfăşurarea alegerilor din toamnă în Republica Moldova.

    Grupul Adunării Parlamentare a OSCE pentru Moldova a fost creat în anul 2000, având mandatul de a contribui la promovarea păcii, stabilităţii şi supremaţiei legii în Republica Moldova, precum şi asigurarea integrităţii teritoriale a statului prin promovarea dialogului între părţi şi organizaţii, care reprezintă diferite segmente ale populaţiei Republicii Moldova. Soluţionarea conflictului transnistrean reprezintă o prioritate pentru Grupul AP OSCE pentru Moldova.

    Serviciul de Presă al Parlamentului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com