• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (Video) Dorin Chirtoacă a prezentat raportul celor 3 ani de activitate

    (Video) Dorin Chirtoacă a prezentat raportul celor 3 ani de activitate

    18.06.2010  

    Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă a prezentat astăzi raportul pentru 3 ani de activitate în cadrul primăriei. Dorin Chirtoacă a vorbit despre realizarile interprinse în cei 3 ani de activitate cît și despre noile proiecte ce urmează a fi implementate până la sfârșitul mandatului.

    Astăzi, 18 iunie, Dorin Chirtoacă a împlinit 3 ani de cînd se afla la cîrma primăriei capitalei. Cu această ocazie, edilul capitalei a organizat o conferința de presă în Scuarul Europei, deja traditională, unde a prezentat raportul privind activitatea sa din această perioadă.

    Pentru început primarul a precizat că în primul an de mandat a fost preocupat, în special, de „aducerea în legalitate” a Primăriei în ceea ce priveşte gestionarea fondurilor publice. În acest sens, edilul a precizat că administraţia anterioară a admis cheltuieli fără acoperire financiară, ceea ce a prejudiciat cu circa o treime din bugetul municipiului.   Dorin Chirtoacă a mai menţionat creşterea cu 30 la sută a salariilor cadrelor didactice şi a altor categorii de angajaţi din sfera bugetară. Alte realizări de succes sunt, extinderea termenelor de valabilitate a autorizaţiilor pentru agenţii economici, iluminarea în proporţie de 80 la sută a străzilor din municipiu ş.a

    În cel de-al doilea an de mandat, printre realizări  Dorin Chirtoacă a numit demararea lucrărilor de deshidratare a namolului la Statia de Epurare, menținerea tarifului actual la caldură, darea în exploatare a două blocuri sociale și reparația câtorva drumuri și apeducte. La succese a fost trecută și lansarea programului de acces liber la Internet fără fir în parcuri.

    În acest an chișinăuienii vor scapă de mirosul neplăcut din oraș în cel mult două luni de zile, asta datorită proiectului de deshidratare a nămolului inițiat încă de anul trecut, totodată, primarul  a venit cu încă două proiecte, "Prima casă" și prelungirea bulevardului Mircea Cel Bătrân.

    Amintim că acesta este deja al treilea an consecutiv în care primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă prezintă în fața cetățenilor și a presei raportul său de activitate. Pentru prima dată Dorin Chirtoacă a ieșit în fața presei la 18 iunie 2008, atunci cînd a prezentat realizările și prioritățile sale pentru anul 2007 și  respectiv 2008.

    Mai multe informații despre realizările primarului Dorin Chirtoacă, precum și prioritățile pentru 2011 puteți urmări în imaginile video accesând următorul link

    Departamentul de Comunicare al Partidului Liberal

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com