• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Flori pentru Mihai Eminescu

    Flori pentru Mihai Eminescu

    15.06.2010  

    Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor români din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, cinstind memoria marelui poet de la moartea căruia s-au împlinit astăzi 121 de ani.

    Referindu-se la valoarea incontestabilă a operei poetului naţional Mihai Eminescu, Preşedintele a menţionat că Eminescu nu este doar un poet al nostru, ci a devenit peste timp un poet universal, fiind chiar un drapel al tuturor românilor. „Eminescu a fost încă de la început cu noi în acţiunile de renaştere naţională. Încă din 1988 ne-am adunat la bustul lui şi am început lupta pentru adevăr şi dreptate. E bine că-l avem pe Eminescu, poetul care ne adună pe noi toţi împreună, şi suntem datori să purtăm acest drapel care înseamnă unitate naţională, dreptate şi adevăr”, a mai spus Mihai Ghimpu.

    Este de datoria noastră a tuturor urmaşilor săi să avem în gând şi în fapte testamentul de valoare lăsat de Eminescu şi să-i cinstim opera şi memoria. Să vină ziua când Eminescu să spună că nu în zadar şi-a dedicat întreaga fiinţă pentru a lăsa moştenire versuri de o profunzime aparte, prin care reflectă durerea şi bucuriile neamului nostru, a subliniat Preşedintele.

    Serviciul de Presă al Parlamentului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com