• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (Video)Ghimpu către Catan : "Ați acceptat funcții, fiți buni și lucrați!"

    (Video)Ghimpu către Catan : "Ați acceptat funcții, fiți buni și lucrați!"

    09.06.2010  

    Subiectul demontării barierei instalate pe strada Ciocârlia  a ajuns şi pe agenda preşedintelui interimar al ţării, după ce Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă de două săptămâni insistă către autoritățile responsabile să scoată de urgență  bariera pentru ca cetățenii să aibă acces liber pe  această stradă. Mihai Ghimpu i-a cerut, ieri, ministrului de Interne să o înlăture.

    Preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, care, ieri, a convocat o şedinţă cu participarea şefilor organelor de anchetă şi de poliţie, a menţionat că problema cea mai mare nu este instalarea barierei de către familia Voronin, ci ceea ce se află după ea. Acesta s-a referit la terenurile care ar fi fost atribuite ilegal fiului fostului preşedinte al Republicii Moldova.

    Ghimpu l-a certat pe ministrul Catan și pentru faptul că Ministerul de Interne nu ajută Procuratura Generală în desfășurarea anchetei privind 7 aprilie. „De ce nu ajutați procuratura? Ați acceptat aceste funcții, fiți buni, lucrați”, a mai spus Mihai Ghimpu.

    Totodată Mihai Ghimpu a prezentat în cadrul ședinței un document semnat de fostul ministru de interne Papuc adresat ex-președintelui Voronin în care se arată că evenimentele din 7 aprilie 2009 nu au constituit o tentativă de lovitură de stat. „În adresa MAI nu au parvenit informații care ar arăta că a avut loc o tentativă de lovitură de stat”, a dat citire Mihai Ghimpu documentului.

    Anterior, imediat după evenimentele din 7 aprilie, guvernarea comunistă a declarat că România este implicată în organizarea protestelor din Piața Marii Adunări Naționale, iar ambasadorul român la Chișinău, Filipi Teodorescu, a fost declarat persona non grata.

    Astăzi, după ședința de ieri cu Președintele interimar Mihai Ghimpu, bariera de pe strada Ciocârliei a fost demontată. Bariera a fost instalată ilegal fiind  încălcat și planul de construcție, aprobat de fosta conducere a primăriei.                                                                                                              

    Sursa: Jurnal.md

    Video: Publika TV

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com