• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  "Ultimul sunet" alături de Președintele interimar al țării

    "Ultimul sunet" alături de Președintele interimar al țării

    31.05.2010  

     Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a participat astăzi la sărbătoarea ultimului sunet desfăşurată la Liceul Teoretic „Grigore Vieru” din comuna Băcioi.

    Preşedintele a felicitat elevii, profesorii şi părinţii cu ocazia încheierii anului de studii 2009-2010, dorind elevilor o vacanţă frumoasă, iar celor 130 de absolvenţi ai acestei instituţii de învăţământ tradiţionala urare de drum bun în viaţă şi afirmarea lor pe deplin, inclusiv pe plan profesional.

    Vouă vă revine misiunea de a păstra şi a perpetua valorile naţionale readuse de părinţi şi bunici în casele noastre şi transmise vouă de către profesori în anii de liceu”, a fost mesajul adresat de Preşedintele Mihai Ghimpu absolvenţilor. „În anii voştri de liceu aţi avut posibilitatea să învăţaţi literatura şi istoria adevărată şi sunt mândru că acest lucru a fost posibil şi graţie eforturilor depuse de noi pe parcursul anilor, dar mai ales de  poetul nostru naţional Grigore Vieru, al cărui nume îl poartă şi liceul pe care îl absolviţi”, a mai menţionat Preşedintele.

    Totodată, Mihai Ghimpu i-a îndemnat pe absolvenţi să-şi urmeze cu mult curaj şi perseverenţă drumul în viaţă, indiferent de faptul că vor urma o facultate ori se vor angaja în câmpul muncii, precizând că succesul le aparţine celor puternici şi curajoşi. Preşedintele a specificat că schimbarea în bine în Republica Moldova depinde de fiecare cetăţean în parte şi doar prin eforturi comune vom putea făuri viitorul nostru european.

    Tânăra generaţie merită să aibă un viitor mai bun, un viitor demn de aspiraţiile sale, a spus Preşedintele, accentuând că autorităţile statului depun eforturi susţinute pentru a ridica nivelul calităţii studiilor şi a competitivităţii cadrelor didactice atât pe plan naţional, cât şi internaţional. 
    Directorul interimar al liceului Natalia Eftodi a făcut un bilanţ al anului şcolar 2009-2010, referindu-se la succesele elevilor şi la performanţele corpului didactic, oferind acestora diplome de merit şi premii.

    Preşedintele Mihai Ghimpu a vizitat şi grădiniţa-creşă din localitate, recent renovată, interesându-se de condiţiile de activitate a acesteia. Mihai Ghimpu i-a felicitat anticipat cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor şi a anunţat că fiecare dintre ei  va primi în această zi dulciuri şi jucării.

    Președintele a mai participat și la careul solemn cu ocazia încheierii anului şcolar 2009-2010, desfăşurat la Gimnaziul-internat nr. 2 din municipiul Chişinău. Le-a adus în dar elevilor de la Gimnaziul-internat 20 de calculatoare, exprimându-şi speranţa că acest cadou le va fi util şi îi va ajuta să pătrundă mai uşor în lumea cunoştinţelor.

    Preşedintele, de asemenea, s-a familiarizat cu condiţiile de activitate ale acestei instituţii de învăţământ, a discutat cu elevii şi profesorii.

                                                     

                                                              Mihai Ghimpu la Gimnaziu-internat nr.2 din Chișinău

    Serviciul de Presă al Parlamentului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com