• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Vom lansa un dialog privind liberalizarea vizelor pentru Italia

    Mihai Ghimpu: Vom lansa un dialog privind liberalizarea vizelor pentru Italia

    25.05.2010  

    "Dialogul activ şi sincer cu Italia reprezintă o prioritate a politicii externe a Republicii Moldova şi mulţumim Italiei pentru susţinerea acordată în realizarea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova. Italia este un prieten de încredere care ne va ajuta să depăşim criza social-economică". Aceste declaraţii au fost făcute de Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, la întrevederea cu Preşedintele Camerei Deputaţilor a Parlamentului Republicii Italiene Gianfranco Fini.

    Preşedintele Mihai Ghimpu a mulţumit în numele cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi la muncă în Italia pentru susţinerea acordată acestora şi protejarea intereselor acestei comunităţi şi a transmis doleanţele lor exprimate la întrevederea de ieri, între care prioritar este semnarea acordului moldo-italian în domeniul securităţii sociale.

    În context, Preşedintele Camerei Deputaţilor Gianfranco Fini a menţionat că numeroşii cetăţeni moldoveni, aflaţi la muncă în Italia, constituie o comunitate binevoitoare, care convieţuieşte în pace şi linişte, nu creează probleme autorităţilor italiene şi totodată asigură bunăstarea familiilor lor rămase acasă.

    Preşedintele Mihai Ghimpu a solicitat părţii italiene sprijin pentru includerea în concluziile Consiliului de Asociere din 15 iunie 2010 de la Luxemburg a deciziilor de a iniţia negocierile privind crearea zonei de comerţ liber aprofundat şi cuprinzător şi de a lansa dialogul privind liberalizarea regimului de vize. Totodată, Preşedintele a reiterat importanţa investiţiilor străine în relansarea economică a Republicii Moldova, făcând un apel către mediul de afaceri italian de a investi în economia noastră.

    Gianfranco Fini a anunţat că în perioada imediat următoare va efectua o vizită în Republica Moldova însoţit de un grup de oameni de afaceri care intenţionează să studieze condiţiile economice şi cele legislative pentru eventuale investiţii în economia statului nostru.
    În cadrul întrevederii a fost exprimată disponibilitatea ambelor părţi de a semna un acord de colaborare între Parlamentul Republicii Moldova şi Camera Deputaţilor a Parlamentului Republicii Italiene.

    Ulterior, Preşedintele Mihai Ghimpu împreună cu membrii delegaţiei care îl însoţesc în vizita oficială din Italia au avut un prânz de lucru cu Preşedintele Camerei Deputaţilor Gianfranco Fini.

    Serviciul de presă al Președenției

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com