• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Papa de la Roma s-a rugat împreună cu Mihai Ghimpu pentru bunăstarea moldovenilor

    Papa de la Roma s-a rugat împreună cu Mihai Ghimpu pentru bunăstarea moldovenilor

    24.05.2010  

    Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a avut o întrevedere tete-a-tete cu Papa Benedict al XVI-lea, Papa Bisericii Catolice, episcop al Romei şi şef al statului Vatican.
    În timpul întrevederii au fost discutate subiecte precum rolul religiei şi a bisericii în menţinerea bunei înţelegeri între oameni indiferent de confesiunea religioasă a acestora, în menţinerea păcii şi stabilităţii în lume, precum şi la relaţiile de comunicare existente între biserica ortodoxă şi cea catolică în statele europene şi, în special, în Republica Moldova.

    Potrivit Preşedintelui Mihai Ghimpu, rolul bisericii devine şi mai important în momentul în care „sunt situaţii când politicienii nu pot rezolva anumite probleme sensibile, atunci poate interveni biserica pentru a le soluţiona”. Preşedintele a precizat că împreună cu Papa s-au rugat pentru bunăstarea cetăţenilor din Republica Moldova, indiferent de ţara în care aceştia se află, dar şi pentru rezolvarea problemelor interne ale Republicii Moldova, în special depăşirea crizei constituţionale. „Numai cu credinţă în Dumnezeu putem face lucruri importante şi frumoase”, a menţionat Preşedintele.

    În opinia Preşedintelui Mihai Ghimpu, în Republica Moldova, după instalarea regimului democratic, Biserica Catolică are toată susţinerea autorităţilor Republicii Moldova şi catolicii din Republica Moldova sunt în convieţuire armonioasă cu celelate confesiuni religioase. Preşedintele a precizat că Biserica Romano-catolică din Republica Moldova desfăşoară nu doar activităţi pastorale, dar şi de refacere a infrastructurii locale, de asistenţă socială şi sanitară, proiecte în domeniul educaţiei şi de protejare a păturilor socialmente vulnerabile.

     „Mă simt mai puternic, mai plin de forţă şi energie”, a declarat Preşedintele după încheierea întrevederii. „Am simţit căldura şi binecuvântarea Domnului şi nu mă pot împăca cu gândul că părăsesc Vaticanul. Vaticanul împreună cu Papa de la Roma adună creştinii în jurul credinţei”, a mai menţionat Mihai Ghimpu.

    După  întrevederea cu Papa Benedict al XVI-lea, Preşedintele a mai avut o întrevedere cu Cardinalul Tarcisio Bertone. Totodată, Preşedintele Mihai Ghimpu a adresat Papei de la Roma invitaţia oficială  de a vizita Republica Moldova.

    Serviciul de presă al Peședenției

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com