• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: "Am făcut primii pași spre integrarea europeană"

    Mihai Ghimpu: "Am făcut primii pași spre integrarea europeană"

    24.05.2010  

    Această declarație precum și altele au fost făcute de către Președintele interimar, Mihai Ghimpu în cadrul întâlnirii cu locuitorii din orașele Ungheni și Călărași. "Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană nu poate fi doar un obiectiv declarativ al Alianţei pentru Integrare Europeană deoarece primii paşi spre realizarea acestui parcurs, prin implementarea reformelor democratice şi ajustarea cadrului legislativ la standardele şi principiile europene, au fost deja făcuţi".

    Preşedintele a menţionat că Republica Moldova nu va obţine sprijinul statelor europene dacă nu va implementa reforme, prioritare fiind cele din domeniile economic şi social pentru a asigura creşterea calităţii vieţii cetăţenilor. Totodată, Mihai Ghimpu a subliniat necesitatea dezvoltării unor programe sociale în interesul tuturor categoriilor de cetăţeni.


    Potrivit Preşedintelui Mihai Ghimpu, reieşind din condiţiile existente, în Republica Moldova este nevoie de o reformă a mentalităţii cetăţenilor, astfel încât aceştia să nu fie împărţiţi în „ai noştri” şi „ai voştri”. Preşedintele a precizat că acum mai mult ca niciodată, când Republica Moldova beneficiază de un sprijin fără precedent din partea comunităţii internaţionale, trebuie create condiţii pentru atragerea investiţiilor străine în economia Republicii Moldova şi, de asemenea, realizate reforme pentru ca cetăţenii noştri plecaţi la muncă peste hotare să revină acasă, unde să-i aştepte un nivel de trai decent.

    În discuţiile sale cu cetăţenii Preşedintele s-a referit şi la criza constituţională cu care se confruntă Republica Moldova, care poate trece în criză politică, iar aceasta, la rândul ei, poate aprofunda criza economică.

    În final, Preşedintele Mihai Ghimpu a răspuns la numeroase întrebări adresate de locuitorii celor două raioane. Aceştia s-au plâns preşedintelui pe faptul că au salarii şi pensii mici, solicitând majorarea acestora, au amintit despre necesitatea desfăşurării reformei agrare, despre situaţia existentă în sistemul judecătoresc, importanţa descentralizării puterii pentru a oferi autonomie administraţiei publice locale, precum şi despre dificultăţile pe care le întâlnesc tinerii.

    Printre cele mai stringente probleme enunţate de locuitorii celor două raioane sunt gazificarea localităţilor, reparaţia drumurilor, accesul limitat la sursele de apă potabilă, lipsa apeductului şi a sistemului de canalizare în localităţile rurale, precum şi construcţia unei staţii de epurare în raionul Călăraşi.

                                               http://www.pl.md/public/fotoalbum/big/11_iqixgfi7t0fo9jz6xpz_gbvov2g2s2gc.jpg

                                         Unghenenii au venit în număr mare la intilnirea cu Președintele interimar Mihai Ghimpu

                                               http://www.pl.md/public/fotoalbum/big/5rg_68me7z68dkpdeth1bs1re2c_o1qhq5m.jpg

    Serviciul de presă al Parlamentului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com