• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ministerul Tineretului a format un Grup de lucru care va rivizui Legea cu privire la tineret

    Ministerul Tineretului a format un Grup de lucru care va rivizui Legea cu privire la tineret

    01.03.2010  

    Ministerul Tineretului şi Sportului a iniţiat   procesul de revizuire şi perfecţionare a cadrului legislativ în domeniul tineret, la care au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai ONG-urilor de tineret şi studenţeşti, experţi   şi cercetători în domeniul tineret. Astfel a fost instituit un grup de lucru la data de 10 februarie 2010, care are ca scop revizuirea Legii nr. 279- XIV cu privire la tineret.

    În urma procesului de selecţie au fost nominalizaţi 27 de persoane din diferite ONG-uri ca de exemplu: Coaliţia Nediscriminare; Consiliul Naţional al Tinerilor din Moldova; Centrul Naţional de Resurse pentru Tineri; Asociaţia ,,Tinerii pentru Dreptul la Viaţă’’; Asociaţia ,,Motivaţie’’; Parlamentul Tinerilor; Centrul de Resurse al Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Drepturile Omului din Moldova (CREDO) ; Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor ,,Neovita’’; Consiliului Naţional al Organizaţiilor Studenţeşti din Moldova (CNOSM).    

    Grupul de lucru şi-a început activitatea la data de 12 februarie 2010 şi s-au întrunit de două ori (12 februarie şi 16 februarie 2010). Prima şedinţă s-a desfăşurat în incinta Casei Cunoştinţelor Chişinău, localizată pe str. Căpriana, 50 la care au participat ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu; Oleg Ţulea Viceministrul Tineretului şi Sportului şi 20 de reprezentanţi ai   Ong-urilor, cercetători, experţi în domeniul tineret.

    În cadrul primei şedinţe s-a discutat despre scopul, sarcinile şi regulamentul / modalităţile de funcţionare a grupului de lucru (punctele de reper, etapele/paşii de lucru). Totodată, membrii grupului au decis să se întrunească odată la 2 saptamîni şi să formeze un Secretariat Tehnic, compus din 5 persoane: două din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului şi trei reprezentanţi ai Ong-urilor de tineret, care să asigure   colaborarea şi   legătura eficientă între membrii grupului. La prima etapă, grupul de lucru şi-a propus să  examineze  legea cu privire la tineret în termen de două luni.

    Următoarea şedinţă este programată pentru data de 2 martie 2010 şi   va avea loc în incinta Casei Cunoştinţelor Chişinău, Căpriana 50, blocul C a Academiei de Studii Economice din Moldova.

    Ministerul Tineretului şi Sportului anunţă că şedinţele grupului de lucru sunt publice şi pot participa toţi doritorii.

    Pentru mai multe detalii accesaţi pagina web a Ministerului : www.mts.gov.md

    Sursa: Serviciul de Presă al Ministerului Tineretului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com