• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (VIDEO)Astăzi se deschide Podul de la Rădăuţi iar celelalte proiecte vor fi implementate cît de curând

    (VIDEO)Astăzi se deschide Podul de la Rădăuţi iar celelalte proiecte vor fi implementate cît de curând

    15.02.2010  

    Această declaraţie a fost făcută de către Preşedintele României, Trăian Băsescu în convorbirea telefonică cu omologul său de la Chişinău, Mihai Ghimpu.Traian Băsescu l-a informat pe Mihai Ghimpu sâmbătă seară, la telefon, despre faptul că două dintre proiectele asupra cărora s-a discutat la Chişinău sunt în faza de implementare: este vorba de deschiderea podului peste râul Prut de la Rădăuţi-Lipcani, precum şi adoptarea ordonanţei de urgenţă de Guvernul României în data de 10 februarie privind acordarea Republicii Moldova a unui sprijin financiar nerambursabil în valoare de 100 mln euro, derulabil în 4 ani.

    Totodată, Traian Băsescu a anunţat că sunt în stadiu de pregătire şi celelalte proiecte convenite în cadrul vizitei la Chişinău, care se vor desfăşura conform termenilor anunţaţi.

    Mihai Ghimpu a mulţumit Preşedintelui României Traian Băsescu pentru susţinerea constantă acordată Republicii Moldova în eforturile sale de democratizare a societăţii şi în realizarea parcursului de integrare europeană. Şeful statului a menţionat că a solicitat Guvernului elaborarea unui plan concret de acţiuni, cu termeni reali de aplicare, pentru proiectele moldo-române asupra cărora s-a convenit în cadrul recentei vizite a Preşedintelui României Traian Băsescu la Chişinău, precum şi identificarea pârghiilor de gestionare a acestora.

     Astăzi la ora 10:30 are loc deschiderea oficială a podului Lipcani–Rădăuți, care face legătura între Moldova şi România. O perioadă podul va fi deschis 12 ore pe zi. De la sfârşitul lui martie punctul de trecere a frontierei va avea program neîntrerupt.

                                     

    Sursa: Serviciul de PRESĂ  al Parlamentului

    Video: Jurnal TV

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com