• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: "Grigore Vieru va rămâne mereu în inimile noastre"

    Mihai Ghimpu: "Grigore Vieru va rămâne mereu în inimile noastre"

    12.02.2010  

    Grigore Vieru nu mai este printre noi, dar, în acelaşi timp, va fi mereu în inimile noastre. Un om atât de blând la chip şi la suflet, atât de calm şi cu atâta dragoste faţă de cuvânt, mamă, plai, limba română, n-a meritat o viaţă atât de scurtă şi de zbuciumată”, a declarat Preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova la ceremonia de dezvelire a bustului poetului Grigore Vieru pe Aleea Clasicilor Români din capitală.

    Mihai Ghimpu a amintit despre faptul că Grigore Vieru, prin opera sa, dar şi prin modul său de viaţă, a devenit simbolul renaşterii noastre naţionale, specificând că nu întâmplător bustul este amplasat pe Aleea Clasicilor, locul unde cu mulţi ani în urmă a început lupta pentru libertate şi pentru viitorul european al Republicii Moldova.

    Preşedintele a mai menţionat că, în pofida tututor barierelor ivite de-a lungul timpului, s-a remarcat prin poziţia sa civică curajoasă, prin verticalitate în promovarea ideii de adevăr şi dreptate, astfel încât a pătruns în toate casele şi inimile oamenilor şi a făcut ca fiecare să se regăsească în versurile sale.

    „Ţine de demnitatea noastră naţională să-i valorificăm opera, să transmitem generaţiilor viitoare mesajul lăsat de poet şi să-l cinstim cum merită. Dumnezeu să aibă grijă de el aşa precum a avut el grijă de noi”, a mai spus Preşedintele Mihai Ghimpu.

    Sursa: Serviciul de Presă al Parlamentului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com