• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a aprobat astăzi candidatura lui Marius Lazurca pentru postul de ambasador al României la Chişinău

    Mihai Ghimpu a aprobat astăzi candidatura lui Marius Lazurca pentru postul de ambasador al României la Chişinău

    22.01.2010  
    Mihai Ghimpu i-a oferit agrementul lui Marius Lazurcă pentru postul de ambasador al României la Chișinău. Potrivit protocolului diplomatic, Lazurca urmează să înmâneze MAEIE al R. Moldova copiile scrisorilor oficiale de acreditare, iar originalul acestora – președintelui interimar Mihai Ghimpu. Potrivit serviciului de presă al Președinției, până la vizita lui Traian Băsescu la Chișinău, Marius Lazurcă ar putea fi oficial ambasadorul României în R. Moldova.

    Actualul ambasador al României la Sfântul Scaun, Marius Lazurca, a fost propus ambasador la Chișinău de către autoritățile române. Știrea este confirmată de către Mediafax și NewsIn.

    Teodor Baconschi a precizat că România a solicitat agrementul părţii moldovene pentru numirea în funcţia de ambasador la Chişinău a lui Marius Lazurcă. Baconschi a adăugat că este încrezător într-un răspuns favorabil al părţii moldovene, transmite Mediafax.

    Potrivit serviciului de presă al MAEIE de la Chișinău, scrisoarea de acreditare a lui Marius Lazurca a fost transmisă joi autorităților R. Moldova.

    Anterior, preşedintele interimar, Mihai  Ghimpu a declarat că ambasadorul României ar putea fi numit până la sosirea lui Traian Băsescu la Chişinău.

    Marius Lazurca este cel mai tânăr ambasador acreditat la Vatican. El vorbeşte limbile franceză, engleză, italiană şi latină. Lazurca are 38 de ani, este căsătorit şi are cinci copii.

    Ultimul ambasador al României în Moldova, Filip Teodorescu a fost declarat persona non grata de către fosta guvernare comunistă, imediat după evenimentele din aprilie anul trecut. Ex-preşedintele Vladimir Voronin a acuzat România de implicare în organizarea violenţelor de la Chişinău. În primăvara lui 2009, Mihnea Constantinescu a fost numit ambasador de către România, dar nu a primit agrementul Chişinăului.

    Sursa: Serviciul de Presă a Parlamentului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com