• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
  10.01.2016     
  Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
  13.11.2015     
  Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
  02.10.2015     
 • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Consilierii Partidului Liberal din CMC au pichetat Preşedinţia Republicii Moldova

  Consilierii Partidului Liberal din CMC au pichetat Preşedinţia Republicii Moldova

  19.12.2008  

  În dimineaţa zilei de vineri, 19 decembrie, consilierii Partidului Liberal din Consiliul Municipal Chişinău au pichetat Preşedinţia Republicii Moldova. Liberalii au protestat astfel faţă de refuzul Consiliului Coordonator al Audiovizualului de a prelungi licenţa de emisie a postului independent de televiziune ProTV Chişinău. De asemenea, protestul a vizat implicarea ilegală şi abuzivă a administraţiei centrale de stat în activitatea Primăriei Municipiului Chişinău, care a condus la nesupunerea Poliţiei municipale de a executa dispoziţiile Primarului General în ceea ce priveşte instalarea bradului de Crăciun în una din cele cinci locaţii propuse de Primărie: în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în faţa Primăriei, în scuarul Europei, în scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet şi în parcul Catedralei „Naşterea Domnului”.
  Partidul Liberal este ferm convins de faptul că toate aceste ilegalităţi comise atât de   CCA, cât şi de Poliţia municipală sunt dirijate de către preşedintele Republicii Moldiova Vladimir Voronin, tot el fiind şi preşedintele Partidului Comuniştilor din RM.
  Preşedintele PL Mihai Ghimpu, prezent la acţiunea de protest, a declarat: „Totul depinde de noi. Dacă societatea civilă urmăreşte cu perseverenşă obiectivele sale de democratizare a societăţii şi impune aceste obiective pe agenda publică, Puterea este nevoită se se conformeze. Guvernarea comunistă va face ce vrea atâta timp cât îi va permite societatea civilă. Prin acţiunile de protest organizate de Partidul Liberal, dar şi de celelalte partide de opoziţie atenţionăm societatea civilă de aici, dar şi organizaţiile internaţionale acreditate la Chişinău că dictatura din Republica Moldova impusă de Vladimir Voronin trebuie oprită”.

  DSCN4619.jpg

  Vicepreşedinta Partidului Liberal Corina Fusu a spus: „Am venit să-i amintim preşedintelui Vladimir Voronin că într-un stat democratic, aşa cum pretinde a fi Republica Moldova, cetăţenii au drepul de a fi informaţi corect. Acest drept, cu regret, trebuie să ieşim în stradă pentru a-l apăra. Protestăm şi împotriva deciziei Poliţiei municipale de a nu se supune dispoziţiilor Primarului General privind amplasarea pomului de Crăciun.”
  Consilierul municipal Gheorghe Brega a ţinut să menţioneze faptul că, „fiind astăzi alături de  ProTV Chişinău, apărăm de fapt toată mass-media liberă care a mai rămas în republică.”

  DSCN4630.jpg

  19 decembrie 2008                                                        Departamentul de Comunicare al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2022 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 5994423  | ieri: 2933 |  azi: 994 |  online: 15     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97