• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Comunicat de presă privind intimidarea membrilor Partidului Liberal de către poliţie

    Comunicat de presă privind intimidarea membrilor Partidului Liberal de către poliţie

    03.12.2008  

    Partidul Liberal protestează împotriva acţiunilor organelor de poliţie din teritoriu, care, sub pretextul verificării autenticităţii semnăturilor depuse de PL la Ministerul Justiţiei pentru reînregistrarea partidului, efectuează interogări ale membrilor PL din teritoriu. PL consideră că nu există nici un temei juridic de interogare a acestora şi că, în realitate, scopul acţiunilor organelor de poliţie este de a intimida şi de a împiedica activitatea normală a Filialelor teritoriale ale PL. Aceste aspecte au fost aduse la cunoştinţa opiniei publice de preşedintele PL Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute astăzi, 3 decembrie.

    Dl Mihai Ghimpu a afirmat că „Ministerul Justiţiei trebuia să verifice veridicitatea semnăturilor membrilor noştri până la aprobarea modificărilor din Statutul PL, iar poliţia nu are nici un drept să-i interogheze şi să-i intimideze pe membrii PL.”

    Partidul Liberal aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că la 3 noiembrie 2008 Ministerul Justiţiei, în temeiul articolului 10 din Legea nr. 294 „Cu privire la partidele politice”, a decis să înregistreze modificările în Statutul Partidului Liberal. Aceste modificări au fost necesare ca urmare a modificării Legii cu privire la partidele politice. Astfel, prin Hotărârea Consiliului Central al PL au fost efectuate unele schimbări în Statutul PL.

    Deoarece sigla PL era asemănătoare cu cea a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene, iar Legea cu privire la partidele politice interzice folosirea unei sigle asemănătoare cu simbolica unui stat sau a unei instituţii internaţionale, Partidul Liberal a fost nevoit să modifice sigla. Astăzi sigla PL este formată din 27 de stele - numărul statelor membre ale UE - şi cea de a 28-a stea, în mâinile a doi oameni, ceea ce ilustrează scopul programatic al PL: integrarea RM în UE, astfel încât Republica Moldova să devină al 28-lea stat membru al UE.

    Partidul Liberal consideră că, fiind formaţiunea politică percepută în societate ca adevărata forţă de Opoziţie, capabilă să învingă partidul de guvernământ – PCRM la viitoarele alegeri, actuala guvernare comunistă încearcă cu disperare să fabrice motive pretins legale pentru a scoate Partidul Liberal în afara legii, astfel încât să nu poată participa la scrutinul parlamentar din anul 2009.


    3 decembrie 2008                                      Departamentul de Comunicare al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com