• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Comunicat de presă privitor la condamnarea de către PL a acţiunilor poliţiei municipale îndreptate împotriva persoanelor din cadrul echipelor electorale ale candidaţilor pentru Parlamentul României

    Comunicat de presă privitor la condamnarea de către PL a acţiunilor poliţiei municipale îndreptate împotriva persoanelor din cadrul echipelor electorale ale candidaţilor pentru Parlamentul României

    27.11.2008  

    Marţi, 25 noiembrie, reprezentanţii organelor de poliţie din municipiul Chişinău au reţinut doi membri ai Partidului Liberal, care lipeau afişe electorale în sprijinul candidaturii lui Eugen Tomac la alegerile parlamentare din România, din 30 noiembrie curent. Persoanele reţinute au fost transportate la comisariatul de poliţie sectorul Botanica, unde li s-au întocmit procese verbale, urmând să se pronunţe asupra acestui caz instanţa de judecată.

    Astăzi, 27 noiembrie, din nou au fost reţinute inca doua persoane antrenate în campania electorală a candidatului Eugen Tomac. De această dată poliţia l-a reţinut pe Constantin-Valentin Răducanu, cetăţean român si pe Eduard Burlacu, membri ai staff-ului electoral condus de Eugen Tomac, candidat din partea PD-L pentru Parlamentul României. Reţinerea lor a avut drept pretext deţinerea de către reprezentanţii poliţiei a unor informaţii despre participarea lor la campania electorală pe teren, ceea ce ar contravine legislaţiei moldoveneşti. Cu toate acestea, reţinerea lui Constantin-Valentin Raducanu si a lui Eduard Burlacu, nu a avut loc in momentul alipirii afiselor, ci în timp ce acestea stateau ca si alti cetateni in strada., după ce au fost dusi la comisariatul de poliţie al sectorului Rîşcani.

    Partidul Liberal condamnă acţiunile poliţiei municipale care urmăresc persecutarea şi intimidarea participanţilor la campaniile electorale ale candidaţilor din RM pentru Parlamentul României.

    PL califică aceste măsuri drept inacceptabile pentru un stat cu aspiraţii europene şi cheamă autorităţile moldoveneşti să acţioneze în conformitate cu legislaţia RM în vigoare, dar şi cu normele internaţionale la care RM este parte, pentru a asigura realizarea deplină a drepturilor cetăţenilor români din RM de a vota şi a fi votaţi.

    27 noiembrie 2008                              Departamentul de Comunicare al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com