• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Comunicat de presa privind sustinerea protestatarilor din sfera invatamantului

    Comunicat de presa privind sustinerea protestatarilor din sfera invatamantului

    03.09.2008  

    Partidul Liberal sustine integral protestele legitime ale lucratorilor din domeniul invatamantului, care se desfasoara de cateva zile in fata sediului Guvernului Republicii Moldova. PL a atras atentia în repetate randuri asupra situatiei cu adevarat dezastruoase din sistemul de invatamant de toate treptele, dar si asupra statutului de desconsiderat al Bugetului de stat al invatatorului.

    Partidul Liberal a criticat fara echivoc politica comunista in domeniul invatamantului si a cerut, inclusiv prin Declaratia din 26 iunie 2008, adoptarea unor masuri bugetare urgente pentru a opri exodul masiv al cadrelor didactice din sistemul de invatamant catre alte profesii  din economie mai bine remunerate, precum si emigrarea acestora peste hotarele republicii.   

    PL atrage atentia asupra necesitatii modificarii radicale a politicii in domeniul invatamantului, în mod prioritar vizandu-se alocarea a 7 procente din PIB pentru educaţie în conformitate cu prevederile Legii învăţământului.
    PL considera ca pentru majorarea salariilor exista toate posibilitatile bugetare si cere Guvernului Republicii Moldova sa adopte masurile necesare in acest sens.
    PL se alatura protestelor sindicatelor din invatamant si cheama toate persoanele interesate sa se alature acestui demers.

    3 septembrie 2008                                                          Departamentul de Comunicare al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com