• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Dorin Chirtoacă primit la Cotroceni de Traian Băsescu

    Dorin Chirtoacă primit la Cotroceni de Traian Băsescu

    27.06.2007  
    Basescu_Chirtoaca.jpg

    Preşedintele României, Traian Băsescu, la primit la Palatul Cotroceni, pe noul Primar general al Municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

    Preşedintele Băsescu l-a felicitat pe noul Primar general al Municipiului Chişinău pentru succesul înregistrat în alegerile locale.

    Preşedintele Băsescu şi-a exprimat speranţa că legăturile de colaborare între cele două administraţii locale, Primăria Generală a Municipiului Chişinău şi Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, vor continua să se dezvolte", se spune într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

    Basescu_Chirtoaca_2.jpgŞeful statului român şi edilul-şef al capitalei Moldovei de peste Prut au constatat că au frecventat cursurile aceluiaşi liceu din Iaşi, desigur, în perioade diferite, notează cotidianul.ro

    Dorin Chirtoaca s-a întâlnit şi cu primarul Bucureştiului Adriean Videanu. Cei doi primari si-au exprimat intentia de a conferi eroilor de la Nistru Andrei Ivantoc, Tudor Popa si Alexandru Lesco titlul de cetatean de onoare al oraselor Bucuresti si Chisinau, infratind astfel cele doua capitale si pe un palier moral.

    Intrebat daca intentioneaza sa confere eroilor de la Nistru titlul de cetateni de onoare ai orasului Bucuresti, Adriean Videanu a declarat ieri:"Mi se pare o idee foarte valoroasa pe care o sa o evaluam. Cei trei merita aceasta din partea noastra; si chiar mult mai mult". La randul sau, Dorin Chirtoaca a declarat: "Pot sa va spun ca la noi deja se aplica. Ieri, la inmanarea mandatului de primar de Chisinau au fost invitati in primul rand Andrei Ivantoc si Tudor Popa carora le-am multumit in nume personal si in numele tuturor locuitorilor Chisinaului pentru sacrificiu, pentru faptul ca au stiut sa ramana verticali in acesti ani de temnita. Primaria Chisinaului isi va face datoria fata de Andrei Ivantoc, Tudor Popa si Alexandru Lesco si prin legatura permanenta pe care o vom avea cu Bucurestiul sunt convins ca acelasi lucru se va intampla si aici". Cei trei eroi urmeaza sa vina la Bucuresti in curand.

    Proiecte comune pe axa Bucuresti-Chisinau

    Prioritatile orasului Chisinau coincid cu cele ale Bucurestiului pe linie administrativa, ne-a declarat marti primarul Capitalei Republicii Moldova, Dorin Chirtoaca, dupa intalnirea avuta cu primarul general Adriean Videanu. Tanarul edil basarabean, investit in functie de foarte putin timp, a spus ca urmareste o dezvoltare a orasului Chisinau asemenea cu cea realizata de Bucuresti.

    Primarul general Adriean Videanu i-a urat "bun venit" omologului sau de la Chisinau si a declarat ca va oferi sprijinul necesar unei colaborari stranse intre cele doua orase. "Primaria din Bucuresti poate fi considerata ca o casa pentru primarul din Chisinau", a sustinut Videanu, care a mai afirmat: "i-am transmis si invitatia permanenta de a vizita Bucurestiul, primarul Chisinaului se va simti intotdeauna la Bucuresti ca acasa si vom cauta sa obtinem cele mai bune modalitati de colaborare".

    Dorin Chirtoaca a declarat special pentru ZIUA, referitor la posibilitatile de colaborare Bucuresti-Chisinau: "Chisinaul este inca intr-o oscilatie, in Republica Moldova daca declarativ lucrurile stau bine, atunci la fapte avem o problema in acest sens. In ceea ce priveste municipiul Chisinau, ca cetatean pot sa spun ca atat eu cat si ceilalti cetateni ai Republicii Moldova sunt pentru integrarea europeana si din acest punct de vedere lansam invitatia celor care doresc sa contribuie la dezvoltarea Chisinaului, lucru care va permite rezolvarea problemelor infrastructurii". "Dorin Chirtoacă a mulţumit pentru urările adresate şi şi-a exprimat intenţia de a contribui la dezvoltarea relaţiilor bilaterale prin întărirea legăturilor la nivelul administraţiilor locale", se mai spune în comunicat.

    Interviul lui Dorin Chirtoacă
    pentru postul TVR1 !
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com