• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
  10.01.2016     
  Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
  13.11.2015     
  Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
  02.10.2015     
 • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Veaceslav Untilă, vicepreședinte PL: Câteva întrebări pentru cei ce-şi doresc discuţii cu comuniştii

  Veaceslav Untilă, vicepreședinte PL: Câteva întrebări pentru cei ce-şi doresc discuţii cu comuniştii

  15.01.2015  

  Liderii Partidului Liberal Democrat din Moldova şi Partidului Democrat au anunţat că vor începe discuţii cu comuniştii în vederea constituirii noii guvernări a Republicii Moldova. Trecând peste modul în care ei încearcă, absolut iresponsabil şi manipulatoriu, să pună în cârca noastră, a liberalilor, un eventual eşec în negocierile privind constituirea unei noi coaliţii de guvernare pro-europene, eu cred că cei din PLDM şi PD, înainte de a purcede la discuţii cu comuniştii, ar trebui să-şi pună câteva întrebări: 

  1)     Cum o guvernare cu prezenţa comuniştilor va putea continua procesul de integrare europeană a Republicii Moldova?

  2)     Cum o guvernare cu prezenţa comuniştilor va putea continua procesul de democratizare şi reformare a societăţii moldoveneşti?

  3)     Cum o guvernare cu prezenţa comuniştilor va reuşi să asigure sprijinul partenerilor europeni pentru Moldova?

  4)     Cum va marca o guvernare cu prezenţa comuniştilor Ziua Libertăţii pe data de 7 aprilie?

  5)     Ce relaţii va avea Republica Moldova cu FMI, dacă la guvernare vor fi şi comuniştii?

  6)     Cum va îndeplini Moldova recomandarea Consiliului Europei de condamnare a comunismului şi a victimelor regimului comunist totalitar?

  7)     Cum va arăta Moldova în ochii partenerilor săi externi, dacă va redeveni unica ţară din Europa în care comuniştii se vor afla la putere?

  8)     Ce relaţii va avea Chişinăul cu Comratul şi Tiraspolul, de vreme ce comuniştii au promovat constant o altă politică în privința acestora?

  9)     Ce atitudine va avea o guvernare cu participarea comuniştilor faţă de România, ştiindu-se că PCRM a atacat constant ţara care ne-a sprijinit cel mai mult în realizarea aspiraţiilor noastre?

  10)   Înţeleg oare cei din PLDM şi PD că, atrăgând din nou comuniştii la guvernare, ei de fapt salvează acest partid, aflat pe cale de dispariţie, dându-i o nouă şansă?  

  Evident, șirul întrebărilor nu se oprește aici iar cei din PLDM şi PD trebuie să înţeleagă că, dincolo de funcţii, sfere de influenţă şi interese personale, mai există şi interesele ţării, care nicidecum nu pot fi realizate, avându-i pe comunişti la guvernare. 

   

   

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2022 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 5994293  | ieri: 2933 |  azi: 893 |  online: 26     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97