• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Deputatul Gheorghe Brega: Reformele în medicină trebuie coordonate cu colectivele medicale, dar nu făcute pe ascuns

    Deputatul Gheorghe Brega: Reformele în medicină trebuie coordonate cu colectivele medicale, dar nu făcute pe ascuns

    27.12.2012  

    Deputatul Partidului Liberal Gheorghe Brega critică acţiunile recente ale ministrului Sănătăţii, Andrei Usatîi. Liberalul consideră că ministrul este prea orgolios şi nu a procedat corect atunci când a semnat ordinul de comasare a mai multor instituţii medicale. Declaraţiile vin după ce Andrei Usatîi a fost audiat astăzi în Parlament.

    "Iniţial nu am vrut să spun nimic, dar orgoliul ministrului m-a îndemnat să vorbesc. El a învinuit toată comunitatea medicală. Nu se face aşa, el trebuie sa aibă responsabilitate. Reformele trebuie să fie coordonate cu colectivele medicale, dar nu în mod ascuns de Crăciun când majoritatea angajaţilor se odihneau. Nu poţi să faci aşa ceva chiar dacă îţi doreşti", a spus Gheorghe Brega.

    Mai mult, liberalul consideră că reformele trebuiau să fie discutate în Parlament şi acest ordin trebuie să fie anulat.

    "Toate reformele trebuie sa treacă prin Parlament, nu el singur semnează ordine. Domnul ministru este obligat să anuleze acest ordin. Eu nu înţeleg pe ce se bazează când activează în acest mod. Ori el este constrâns, ori este sigur că o să aibă acoperire, dar nu o să fie aşa", a conchis Brega.

    Publika.md aminteşte că ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, a semnat un ordin prin care până în anul 2014 urmează să fie comasate mai multe spitale republicane şi municipale de acelaşi profil, care vor avea administraţie comună. Ministrul a declarat, anterior, că optimizarea spitalelor nu presupune disponibilizări. Oficialul a dat asigurări că angajaţilor vizaţi li se vor propune alte funcţii în cadrul instituţiilor medicale.

    www.publika.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com