• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Vitalie Marinuţa: "Este important ca fiecare militar să poată comunica fără bariere cu colegii din armatele partenere"

    Vitalie Marinuţa: "Este important ca fiecare militar să poată comunica fără bariere cu colegii din armatele partenere"

    27.12.2012  

    Absolvenţii cursurilor de engleză şi germană au primit astăzi diplomele în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Academia Militara a Forţelor Armate “Alexandru cel Bun”.

    Diplomele au fost înmânate de ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, care i-a felicitat pe cei 49 de absolvenţi şi le-a cerut să utilizeze cunoştinţele acumulate în serviciul şi misiunile pe care le execută în ţară şi peste hotare. „Obiectivul Armatei Naţionale este de a participa în misiuni de menţinere a păcii cu mandat internaţional, unde limba operaţională este engleza. Iată de ce este important ca fiecare militar să poată comunica fără bariere cu colegii din armatele partenere”, a spus ministrul Marinuţa.

    La cursuri au participat militari care îndeplinesc serviciul pe contract în Armata Naţională şi trei militari din cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri. Aceştia au finalizat cursurile care au durat 19 săptămâni în cadrul Centrului Lingvistic al Academiei Militare. La final, militarii au susţinut un examen de evaluare a abilităţilor lingvistice standardizat de NATO.

    Centrul Lingvistic al Academiei Militare a Forţelor Armate a fost creat la 20 martie 2007 şi are drept scop implementarea concepţiei cu privire la instruirea lingvistică în Armata Naţională şi racordarea procesului de instruire lingvistică la standardele internaţionale. Pînă în prezent instituţia a instruit 843 de militari ai Armatei Naţionale, iar datorită studiilor obţinute aceştia pot aplica pentru perfecţionarea cunoştinţelor în cadrul Programului Internaţional de Instruire şi Educaţie Militară (IMET).

    Programul IMET este finanţat din bugetul Departamentului de Stat al SUA, iar în perioada 1994 – 2012 Ministerul Apărării a instruit prin intermediul acestui program 375 de militari ai Armatei Naţionale în domenii precum infanterie, artilerie, transmisiuni, aviaţie, forţe speciale, logistică, finanţe, medicină, justiţie, operaţiuni de menţinere a păcii şi cooperare militar-civilă, management şi achiziţii, politică militară, relaţii internaţionale şi relaţii publice.

    Ministerul Apărării al Republicii Moldova

    www.army.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com