• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Proiecte comune între municipiile Chişinău şi Suceava, finanţate din fonduri europene

    Proiecte comune între municipiile Chişinău şi Suceava, finanţate din fonduri europene

    22.10.2012  

    Primarul municipiului Suceava Ion Lungu a declarat că a discutat cu omologul său Dorin Chirtoacă despre o posibilă colaborare în continuare cu privire la proiecte comune cu fonduri europene.

    Sâmbătă şi duminică, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat la hramul oraşului Chişinău, capitala Republicii Moldova, răspunzând în acest fel unei invitaţii adresată de primarul general Dorin Chirtoacă. (...) 

    Primarul Ion Lungu speră să găsească o mai mare gamă de posibilităţi de colaborare şi dezvoltare a relaţiilor între Suceava şi Chişinău. După întrevederea oficială de sâmbătă cu primarul Dorin Chirtoacă, Ion Lungu a declarat că s-a căzut de acord cu privire la continuarea unor eforturi comune de a derula proiecte transfrontaliere cu finanţare europeană. Asta pentru că, după cum a explicat primarul Ion Lungu, şi primarul Chişinăului doreşte să imprime un parcurs european pentru capitala Republicii Moldova, „Chişinău, ca şi Suceava, doreşte să devină un oraş european”, a declarat şeful administraţiei locale sucevene. Astfel, în perioada următoare, specialiştii din cele două primării vor identifica proiectele care pot fi finanţate din fondurile prevăzute pentru asemenea proiecte.

    În cele două zile, primarul Sucevei, Ion Lungu a participat la ceremonia de depunere de coroane la statuia domnitorului Moldovei – Ştefan cel Mare şi Sfânt, ocazie cu care a depus o coroană şi a stat alături de omologul său de la Chişinău şi de fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu. Totodată, primarul Ion Lungu a asistat la slujba religioasă de la Catedrala din Chişinău oficiată de ÎPS Vladimir, precum şi la deschiderea manifestărilor prilejuite de sărbătorirea zilelor oraşului Chişinău, unde a fost invitat să rostească un discurs pe scena amenajată în centrul oraşului.
    Ion Lungu l-a invitat, de asemenea, pe Dorin Chirtoacă să viziteze Suceava în anul 2013, când municipiul reşedinţă de judeţ va aniversa 625 de ani de atestare documentară.

    Înainte de plecarea la Chişinău, primarul Sucevei declara că vrea să găsească soluţii la proiecte comune, în primul rând la cele din programul operaţional comun România – Republica Moldova – Ucraina, modelul existent fiind deja în derulare şi anume proiectul de promovare privind Cetatea de Scaun a Sucevei, împreună cu cetăţile Soroca – aflată pe teritoriul Republicii Moldova – şi a cetăţii Hotin – aflată pe teritoriul Ucrainei.

    Dan Pricope, www.obiectivdesuceava.ro

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com