• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  (interviu) Ion Alexei, candidat PL la funcţia de primar al satului Hristici, raionul Soroca: "Cred în susţinerea oamenilor noştri"

    (interviu) Ion Alexei, candidat PL la funcţia de primar al satului Hristici, raionul Soroca: "Cred în susţinerea oamenilor noştri"

    22.10.2012  

    La 11 noiembrie curent, vor fi aleşi primarii a cinci localităţi din R. Moldova. Alegeri locale vor avea loc şi în s. Hristici. Conform prevederilor legale, în fiecare a doua duminică a lunii mai şi a lunii noiembrie se organizează alegeri locale noi pentru suplinirea funcţiilor de primari, rămase libere din diferite motive.

    PL a depus dosarul candidatului la funcţia de primar a dlui Ion Alexei din Hristici.

    Faceţi cunoştinţă cu viitorul primar Ion Alexei

    Anul naşterii – 1954. Baştina – s. Hristici. Studii – agronomie, absolvent al Colegiului Tehnic Agricol din Ţaul. Activitatea: agronom la Colegiul Tehnic Agricol Soroca, inginer cadastral la Primăria Hristici, în prezent – fermier. Are trei copii şi doi nepoţei, este un bun familist.

    − Dle Alexei, unde vă sunt rădăcinile?

    − M-am născut şi am activat în s. Hristici, într-o familie de ţărani care au iubit pământul. Ţin şi eu la acest sat, la oamenii lui. Mi-am legat destinul de glia de aici.

    − De ce aţi hotărât să candidaţi?

    − M-am autoanalizat şi am înţeles că am capacităţi pentru a gospodări localitatea. Un primar trebuie să fie un bun gospodar, să iubească şi să respecte oamenii. Este necesar de a face schimbări pentru a moderniza satul. Sunt necesare condiţii elementare pentru un trai decent al locuitorilor: drumuri, apă, canalizare, activităţi culturale.

    − La alegerile precedente aţi candidat pe lista PCRM. Cum explicaţi traseismul la PL?

    − Am dorit să fac ceva pentru sat. Am aşteptat propuneri din partea altor partide, dar n-am avut nici o ofertă. Am trecut în turul doi. N-am candidat din convingeri ideologice. Sunt democrat şi am susţinut schimbările democratice. N-am fost membru al PCUS, nici al PCRM. Acum mă susţine PL şi merg pe lista lor, deşi nu sunt membru de partid. Candidez pentru cauză şi nu pentru putere.

    − Cei care vă cunosc ştiu că sunteţi un bun creştin. Toate drumurile Dvs. duc spre biserică?

    − Da. L-am regăsit pe Dumnezeu şi am înţeles că fără credinţă nu poţi face nimic în viaţa aceasta. Sunt membru al Consiliului parohial, ctitor la biserica din sat. Am participat la reparaţia capitală a bisericii, a troiţei din sat.

    − Ce alte activităţi mai desfăşuraţi?

    − Sunt preşedintele organizaţiei neguvernamentale „Hristicenii”. Cu susţinerea consătenilor noştri din diferite oraşe şi ţări am organizat unele activităţi importante: reparaţia bisericii, înveşnicirea numelui lui Gheorghe Năstase, membru al Sfatului Ţării. S-au adus cărţi la gimnaziu. Timp de 3 ani, împreună cu Iurie Tănase, am finanţat fanfara formată din 17 copii care, din păcate, nu mai activează, fiind trecută la finanţarea Secţiei cultură şi turism.

    − Care sunt proiectele pe care aţi dori să le realizaţi?

    − Sunt multe de făcut, dar îmi pun ca sarcină aprovizionarea cu apă a localităţii, iluminarea satului, amenajarea gunoiştii autorizate, amenajarea curţii bisericii, reparaţia drumurilor (variantă albă), asfaltarea drumului central (600 m), proiecte culturale.

    − Ce calităţi preţuiţi la consătenii Dvs.?

    − Hristici este un sat cu tradiţii, cu oameni gospodari, cu multă demnitate, care a format multe personalităţi. Este şi meritul şcolii, al intelectualilor, al unei pleiade ce a format o şcoală puternică, mulţi ani condusă cu multă dăruire şi inteligenţă de prof. Vasile Flueraru. Cred în susţinerea oamenilor noştri.

    − Credeţi că trebuie să existe un patriotism local?

    − Neapărat. Fără acesta nu vom realiza nimic. Trebuie să avem respect faţă de pământul pe care ne-am născut şi faţă de înaintaşii noştri. Avem nevoie de o idee naţională care ne-ar uni pe toţi.

    http://odn.info.md/

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com