• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Moldovanu a prezidat şedinţele a două comisii guvernamentale

    Mihai Moldovanu a prezidat şedinţele a două comisii guvernamentale

    22.10.2012  

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a prezidat şedinţa Comisiei guvernamentale pentru egalitate între femei şi bărbaţi.   

    În cadrul şedinţei au fost abordate subiecte ce ţin de măsurile privind promovarea egalității  și reprezentarea egală a bărbaților și femeilor în sectorul de securitate și ordine de drept. De asemenea, Comisia a analizat rezultatele Proiectului de abilitare economică a femeilor, implementat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Femei şi oportunitățile de consolidare a capacităților pentru funcționarii publici, oferite de Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională.

    Conform informaţiilor prezentate de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, a fost inițiat procesul de elaborare a proiectului planului de acțiuni pentru anii 2013-2015 în vederea asigurării implementării Programului național de asigurare a egalității de gen. În acest scop, a fost organizat recent un atelier de lucru cu unitățile gender din cadrul APC, societatea civilă și organizațiile internaționale. Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a elaborat și inițiat procesul de avizare pe marginea proiectului hotărârii de Guvern cu privire la celebrarea Zilei Internaționale a Familiei.

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a menţionat că este necesară o consecvenţă în procesul de armonizare a legislaţiei naţionale la indicatorii sensibili la dimensiunea de gen şi a reiterat solicitarea faţă de instituţiile guvernamentale, privind responsabilităţile în acest proces.

    Mihai Moldovanu a solicitat ministerelor să acorde suportul metodologic și să colaboreze cu consiliile raionale în vederea asigurării bunei organizări şi funcţionări a Birourilor Comune de Informaţii şi Servicii lansate de Ambasada Suediei, UN Women şi Guvernul Republicii Moldova.

    La şedinţă au fost participat membrii Comisiei, reprezentanţii Ambasadei Austriei din Chișinău, Fondul ONU pentru populaţie, UN Women, Misiunea OSCE în Moldova, Misiunea OIM şi societăţii civile active în domeniul egalităţii de gen.

    ***********************************************************************

    Mihai Moldovanu, viceprim-ministrul Republicii Moldova a prezidat lucrările Consiliului pentru coordonarea Programului naţional de reducere a afecţiunilor determinate de deficienţă de fier şi acid folic

    Ședința s-a desfășurat în contextul intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern nr.171 din 19 martie 2012 „Cu privire la aprobarea unor măsuri de reducere a afecţiunilor determinate de deficienţa de fier şi acid folic până în anul 2017".

    În cadrul întrunirii s-a discutat despre primele acţiuni realizate în acest sens în cadrul Programului Naţional vizat. Printre acestea este esenţială testarea în acest an, cu suportul UNICEF, a procesului de îmbogățire a făinii de grâu cu fier și acid folic, la trei întreprinderi de profil. Astfel, Combinatul de produse cerealiere din Chişinău a fost selectat ca agenţie de implementare, iar în acest scop au fost procurate dispozitive și materiale speciale pentru realizarea testărilor necesare. Este vorba de 12 dozatoare volumetrice şi a unei tone de premix.

    De asemenea, reprezentanții Ministerului Agriculturii au prezentat un raport cu privire la  modificările efectuate la Reglementarea Tehnică pentru produse ca fâina de grâu, secara şi tărâţă.

    Mihai Moldovanu a dat indicaţiile de rigoare autorităţilor responsabile să accelereze implementarea în Republica Moldova a prevederilor Planului Naţional în privinţa acţiunilor preconizate pentru anul 2012.

    Guvernul Republicii Moldova

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com