• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Militarii Batalionului de Gardă felicitaţi de Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa

    Militarii Batalionului de Gardă felicitaţi de Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa

    19.10.2012  

    Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a participat la concertul festiv dedicat aniversării a XX-a de la crearea Batalionului de Gardă, care s-a desfăşurat la Sala cu Orgă din Chişinău.

    „Militarii Batalionului de Gardă au devenit o parte indispensabilă a sistemului naţional de apărare, care, prin măiestria şi profesionalismul de care dau dovadă zilnic, au dobândit respectul, simpatia şi încrederea cetăţenilor”, a declarat ministrul Apărării.

    Totodată, Vitalie Marinuţa a lăudat performanţele companiei Gărzii de Onoare din cadrul Batalionului de Gardă, care a devenit pe parcursul anilor o emblemă a Republicii Moldova în general şi a Armatei Naţionale în particular. „Această subdiviziune a Armatei Naţionale este un simbol al statului, iar profesionalismul şi ţinuta militară al celor care reprezintă una dintre unităţile de elită ale Armatei au fost apreciate şi admirate de mii de ori atât de oaspeţii Republicii Moldova, cât şi de cetăţenii noştri”, a mai spus Vitalie Marinuta.

    În cadrul ceremoniei, veteranii şi militarii Batalionului de Gardă au fost decoraţi cu medaliile „În Slujba Patriei” și „Pentru serviciu impecabil”. Ei au primit diplome de onoare şi cadouri de preţ, în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere a meritelor şi performanţelor obţinute pe parcursul a douăzeci de ani de activitate.

    Comandantul Batalionului de Gardă, colonelul Dumitru Mudrenco, a menţionat că militarii unităţii au fost întotdeauna apreciaţi pentru pregătire profesională excelentă atât în misiuni naţionale, cât şi internaţionale. „Batalionul de Gardă a participat până în prezent la circa 30 de aplicaţii multinaţionale şi bilaterale. De asemenea, anual, militarii din compania Gărzii de Onoare participă la circa 250 de ceremonii, asigurând activităţile protocolare de stat, ceremoniile de acreditare a diplomaţilor străini şi înmânare a distincţiilor de stat”, a subliniat colonelul Mudrenco.

    În cadrul evenimentului consacrat aniversării a XX-a de la crearea Batalionului de Gardă, pentru militarii şi membrii familiilor lor a fost organizat un concert festiv. La Sala cu Orgă au evoluat Orchestra Prezidenţială şi ansamblul „Doina Armatei”, artiştii emeriţi Margareta Ivanuş, Natalia Proca şi alţii.

    Ministerul Apărării al Republicii Moldova

    www.army.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com