• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Replici acide adresate de liberali socialiştilor: "Prostia în Republica Moldova se măsoară în dodoni sau în mudoni"

    Replici acide adresate de liberali socialiştilor: "Prostia în Republica Moldova se măsoară în dodoni sau în mudoni"

    18.10.2012  

    Replici acide în Parlament între Mihai Ghimpu și Igor Dodon. Totul a început după ce socialistul a criticat introducerea vinietei pentru mașinile cu numere de înmatriculare străine.

    „Moldovenii care vin de peste hotare și așa sunt săraci și nu au 6 mii de euro pentru a plăti devamarea”, a meționat Dodon.

    Declarația socialistului l-a scos imediat pe Mihai Ghimpu la microfon. „Să nu credeți că toți cetățenii umblă cu mașini ca cea președintelui socialiștilor, de 6, 12 sau de 50 de mii de euro”, a spus deputatul PL.

    În continuare, deputații s-au întrecut la replici tăioase.

    „Către colegii liberali. În primul rând, atunci când vorbim de politici liberale, în primul rând, nu se pun restricții. Noi suntem obișnuiți că voi veniți cu tot felul de inițiative cu castrarea și așa mai departe. Foarte liberale. Dar vinieta este o reglementare. Cei care consideră va fi un avantaj pentru cetățenii noștri care muncesc peste hotare”, a remarcat Dodon.

    „Tambovskii volk tebe kolega. Să fiți atenți să nu nimeriți sub foarfecele legii cu privire la castrare, domnule socialist”, i-a răspuns Ghimpu.

    Simțindu-se vizat, speakerul Marian Lupu nu a ezitat să se implice în discuție. „Nasciot tamboskogo - kak ugodno, a nasciot volkov – polegce”, a spus Lupu amuzat.

    Nici gluma lui Marian Lupu nu i-a liniștit pe cei doi deputați. „Pentru domnul care a ieșit din sală. El îmi spune „domnul D”, eu o să-i spun „domnul G”. Este un banc: Energia electrică se măsoară în volți, dar prostia omenească în Moldova se măsoară în ghimpi”, a spus Dodon.

    Și pentru că Mihai Ghimpu ieșise din sala în care se desfășura ședința, liberalul Valeriu Munteanu a venit cu replica. „Abia acum ne dăm seama de ce contractul pentru energia electrică a fost negociat atât de prost. Nu știam că un vicepremier nu cunoaște că energia electrică se măsoară în watti, iar în volți se măsoară tensiunea. Iar cel mai probabil totuși, prostia în Republica Moldova se măsoară în dodoni, sau mai recent în „mudoni”, a conchis Munteanu.

    www.jurnal.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com