• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ministrul Mediului Gheorghe Şalaru a avut o întrevedere cu reprezentanţii BERD

    Ministrul Mediului Gheorghe Şalaru a avut o întrevedere cu reprezentanţii BERD

    18.10.2012  

    Joi, 18 octombrie Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru a avut o întrevedere cu dna Lin O’Grady, director adjunct pe probleme de mediu și municipale al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și dna Julia Otto, șef de oficiu în Republica Moldova al BERD.

    În cadrul întrevederii au fost discutate proiectele în domeniul asigurării accesului la apă și canalizare. Reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare au ținut să menționeze că în ultima perioadă relațiile dintre Ministerul Mediului și BERD au avut parte de o evoluție pozitivă, fapt care a permis începerea implementării unor proiecte de anvergură precum cel de reabilitare a sistemelor de aprovizionare cu apă în raionul Hâncești. Totodată, oficialii BERD au menționat că există un șir de probleme, în special ce țin de domeniul stabilirii tarifelor pentru apa consumată. 

    La rândul său Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru a apreciat înalt colaborarea dintre cele două instituții și a asigurat că autoritatea centrală în domeniul protecției mediului va întreprinde toate măsurile necesare pentru atingerea obiectivelor trasate în acordul de colaborare.

    Un subiect aparte de discuție l-a constituit grantul în valoare de 1,2 milioane de euro acordat de BERD pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate a apeductului Soroca-Bălți. Ministrul Gheorghe Șalaru a atras atenția oficialilor BERD că la momentul de față este în proces de pregătire documentația pentru realizarea Parteneriatului Public Privat. Oficialii BERD au specificat că realizarea cu succes a proiectului dat va oferi Republicii Moldova un șir larg de avantaje și speră în atingerea țintelor prevederilor acordului de finanțare.

    Ministerul Mediului al Republicii Moldova

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com