• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Reformele din domeniul mediului, discutate de Gheorghe Șalaru cu oficialii de la Banca Mondială

    Reformele din domeniul mediului, discutate de Gheorghe Șalaru cu oficialii de la Banca Mondială

    17.10.2012  

    La 17 octombrie 2012 ministrul mediului Gheorghe Șalaru a avut o întrevedere de lucru cu dl Laszlo Lovei, directorul Departamentului dezvoltare durabilă pentru regiunea Europa și Asia Centrală, însoțit de reprezentanţi ai Băncii Mondiale. Scopul vizitei l-a constituit discutarea perspectivelor de colaborare în domeniul dezvoltării durabile, în contextul elaborării noii Strategii de parteneriat cu Republica Moldova.

    În cadrul întrevederii au fost examinate reformele din domeniul mediului, în special cele din sectorul de aprovizionare cu apă și canalizare. Reprezentanții Ministerului Mediului au oferit informații despre prevederile cheie ale Legii Apei, adoptate la finele anului 2011. Totodată, au fost trecute în revistă principalele proiecte din domeniu, implementate cu suportul Băncii Mondiale.

    La rândul său, directorul Departamentului dezvoltarea durabilă pentru regiunea Europa și Asia Centrală a ținut să accentueze asupra necesității finisării în termeni rezonabil a procesului de reformare și ajustare a legislației naționale la capitolul dezvoltare durabilă, precum și a menționat importanța asigurării sustenabilității în cadrul activităților economice.

    În rezultatul întrevederii au fost stabilite prioritățile de mediu pentru noul Program de țară pentru următorii trei ani: aprovizionarea cu apă și canalizare; managementul deșeurilor; irigarea; schimbările climatice și managementul riscurilor dezastrelor naturale.

    Ministerul Mediului al Republicii Moldova

    www.mediu.gov.md 

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com