• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Dorin Chirtoacă: Viceprimarii capitalei ar putea fi aleși la ședința următoare a Consiliului Municipal

    Dorin Chirtoacă: Viceprimarii capitalei ar putea fi aleși la ședința următoare a Consiliului Municipal

    16.10.2012  

    Deși a trecut mai mult de un an de când Dorin Chirtoacă a fost ales pentru a doua oară în funcția de primar al capitalei, Chișinăul așa și nu are viceprimari. Aceștia, în număr de patru, ar putea fi votați la următoarea ședință a CMC, anunță primarul, invitat la emisiunea In Profunzime. Dorin Chirtoacă afirmă că cele trei partide din Alianță au ajuns la o înțelegere cu Petru Donțov, care s-ar putea alege și el cu o funcție.

    ”Funcțiile de viceprimari au fost repartizate în funcție de numărul mandatelor obținute la alegerile locale din 2011. Astfel, 2 viceprimari PL, unul PLDM și unul PD”, explică primarul, care spune că s-a ajuns deja la o înțelegere între Alianță și Petru Donțov.

    Chirtoacă afirmă că și acesta se va alege cu o funcție. ”Cu socialiștii vom vedea, este opțiunea domnului Donțov, dacă va solicita funcția de pretor, vicepretor, șef de direcție, vom vedea”, a declarat Chirtoacă în studioul In Profunzime.

    Totuși, edilul capitalei crede că acesta nu poate obține o funcție de viceprimar dintr-un motiv simplu: ”Nu poți să faci referendum de demitere a primarului și să participi la guvernare”. Chirtoacă s-a referit la initiațiva socialiștilor, care vor să-l dea afară pe primar.

    Dorin Chirtoaca speră că cei patru viceprimari vor fi votați la viitoarea ședință a CMC, care va avea loc, așa cum s-a stabilit, în ultima joie a fiecărei luni. Pentru a vota viceprimarii este nevoie de 26 de voturi.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com