• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ion Cebanu: Am pus bazele unui proiect important pentru dezvoltarea politicilor de tineret în statele din bazinul Mării Negre

    Ion Cebanu: Am pus bazele unui proiect important pentru dezvoltarea politicilor de tineret în statele din bazinul Mării Negre

    15.10.2012  

    Ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu a participat astăzi la deschiderea conferinţei internaţionale, în cadrul căreia specialiştii în politici de tineret din ţările riverane Mării Negre urmează să elaboreze o viziune de dezvoltare a domeniului de tineret pentru întreaga regiune, până în anul 2020.

    Salutând participanţii la întrunire, Ministrul Tineretului şi Sportului a accentuat importanţa acestei iniţiative pentru întreaga regiune: ”Am pus baza acestui proiect împreună cu societatea civilă din Republica Moldova şi doresc să le mulţumesc colegilor din statele riverane Mării Negre pentru promptitudinea şi deschiderea manifestate atât în luna februarie şi sperăm că, odată consolidaţi în aceste eforturi, vom avea rezultate la fel de remarcabile în ceea ce priveşte dezvoltarea politicilor pentru tineret pentru întreaga regiune”.

    Ion Cebanu a remarcat că summitul de la Chişinău, care vine într-o serie de acţiuni în acest sens, este important pentru toate ţările din Bazinul Mării Negre, inclusiv Republica Moldova, care îşi doreşte să accepte valorile europene şi să se integreze în Uniunea Europeană. ”În acest sens şi politicile noastre de tineret au scopul să se unifice cu politicile de tineret la nivel european. Iată de ce considerăm important să sprijinim la nivel guvernamental societatea civilă în acest demers” – a mai adăugat ministrul.

    Referindu-se la colaborarea administraţiei centrale cu organizaţiile neguvernamentale, specializate în tineret, Ion Cebanu a specificat: ”Avem pus în funcţiune mecanismul de finanţare a societăţii civile pe domeniul de tineret, se duce lucrul de întărire a instituţionalizării centrelor de resurse de tineret la nivel local şi se lucrează la o nouă strategie cu privire la tineret şi implementarea Legii cu privire la voluntariat".

    Reamintim că, conferinţa din 15-16 octombrie este organizată de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) şi Ministerul Tineretului şi Sportului, astfel încât specialiştii în domeniul tineretului din Turcia, Bulgaria, România, Armenia, Azerbaijan, Georgia, Rusia, Belarus şi Ucraina să poată evalua nivelul de dezvoltare a sectorului de tineret în regiunea Mării Negre şi să elaboreze o viziune de dezvoltare pentru stimularea cooperării între ţările implicate în acest program până în anul 2020.

    Evenimentul reprezintă ultima activitate în cadrul proiectului "Consolidarea cooperării în domeniul politicilor de tineret în regiunea Mării Negre", implementat de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova în parteneriat cu Consiliile de Tineret din 9 ţări ale regiunii Mării Negre. Proiectul este susţinut financiar de Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova şi Black Sea Trust for Regional Cooperation. În cadrul proiectului au fost organizate un contact making seminar, stagii ale lucrătorilor de tineret în una din cele 9 ţări, precum şi elaborat un studiu cu privire la situaţia tinerilor în regiunea Mării Negre.

    Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com