• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Paradă medievală, chef şi voie bună de Hramul Chişinăului

    Paradă medievală, chef şi voie bună de Hramul Chişinăului

    14.10.2012  

    În Piaţa Marii Adunări Naţionale au curs, astăzi, râuri de vin şi de bere, micii sfârâie pe jăratic, iar artişti vestiţi de la noi şi din România încing atmosfera.

    Chişinăul sărbătoreşte cu fast cei 576 de ani de la prima atestare documentară. Surpriza evenimentului a fost prezenţa în Piaţa Marii Adunări Naţionale a gărzii de onoare de la Cetatea Alba Iulia, care a deschis festivitatea cu focuri de tun şi a defilat în faţa mulţumii, creând senzaţia că asistăm la o paradă din perioada medievală.

    Primarul Dorin Chirtoacă a vorbit, în discursul său, despre realizările din ultimii ani şi despre planurile de viitor. La ceremonie a participat şi ex-preşedintele României Emil Constantinescu. „Am revenit cu emoţii în locurile în care m-am născut. Mă bucur că garda din Alba Iulia, oraşul Marii Uniri, s-a asociat simbolic acestui eveniment", a menţionat Emil Constantinescu.

    Chiar dacă nu a venit la Chişinău, actualul preşedinte al României, Traian Băsescu, a trimis un mesaj de felicitare locuitorilor oraşului, prin intermediul consilierului său, Eugen Tomac. „Istoria, cultura şi farmecul aparte al Chişinăului îi adună în fiecare an pe cei care se simt ataşaţi de acest loc, de oamenii care prin eforturile şi dăruirea lor au transformat oraşul într-o capitală europeană", se arată în mesaj.

    În timp ce Dorin Chirtoacă înmâna cheile de la zece maşini noi poliţiştilor care vor patrula străzile Chişinăului, copiii de la Centrul Republican „Artico" au prezentat un spectacol de excepţie, combinând diferite stiluri de dans.

    Bulevardul central, transformat în Casa Mare

    Petrecăreţii nu au stat prea mult locului şi au colindat bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, de-a lungul căruia au fost amenajate căsuţe ţărăneşti. Gazdele îi întâmpinau cu un păhărel de vin, meşteri populari din toată ţara îşi demonstrau cele mai frumoase lucrări, iar zeci de chelneriţe erau gata să-i servească pe muşterii.

    Ion Ciocanu, preşedintele Asociaţiei grădinarilor amatori, a scos în centrul Capitalei o colecţie impresionantă de bostani multicolori, de toate mărimile şi formele, care de care mai ciudate. Oamenii se adunau în jurul său şi făceau poze. „Acum ne distrăm şi totul ne pare frumos. Mâine va fi o altă zi, mâine vom revedea Capitala cu toate problemele sale: transport aglomerat, lipsa coşurilor de gunoi şi poliţişti care amendează şoferii la tot pasul. Azi însă iubim cu toţii Chişinăul ", a spus chişinăuianul Vasile Grumeza.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com