• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Priorităţile lui Veaceslav Untilă în noua funcţie

    Priorităţile lui Veaceslav Untilă în noua funcţie

    12.10.2012  
    „Îmi doresc să ridicăm activitatea Inspectoratului Ecologic de Stat cât mai repede la un nivel calitativ nou. Vreau să fac mai repede acest lucru pentru că, dacă e să fim sinceri, astăzi, situația la capitolul ecologie este una tensionată”, a declarat, într-un interviu acordat reporterului TRIBUNA, Veaceslav Untilă, noul şef al Inspectoratului Ecologic de Stat, vicepreşedinte al Partidului Liberal

    El a menţionat că printre priorităţile sale va figura soluţionarea situaţiei legate de gunoiştile neautorizate şi de carierele neautorizate.

    „În plus, se apropie sezonul rece, când au loc tăierile ilicite ale copacilor. Mai este şi problema poluării apei, a solului și noi trebuie să intervenim numaidecât. De asemenea, urmează să aducem legislația din acest domeniu în concordanţă cu realităţile şi cu standardele europene. În 2010-2011 au fost adoptate două hotărâri de Parlament (nr. 162 şi nr. 163), care limitează într-un fel unele competențe ale noastre. Mă refer la expertiza ce ține de domeniul construcțiilor. La primele ședințe, la planificări am vorbit mult şi despre importul în Republica Moldova a produselor genetic modificate. Pentru mine, dar și pentru colegii mei de la Inspectoratul Ecologic de Stat, este foarte importantă sănătatea populației Republicii Moldova, mai ales a viitoarelor generații”, a menţionat Veaceslav Untilă.

    Noul şef al Inspectoratului Ecologic de Stat a declarat că pentru el domeniul nu este unul străin. „În Parlament, am activat în Comisia de Administrare Publică, Ecologie și Amenajare a Teritoriului. Mai mult chiar, pe parcursul a doi ani de zile am condus această Comisie. Cred că anume aceasta m-a determinat să revin în viața publică”, a spus Veaceslav Untilă.

    www.tribuna.md 
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com