• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Satul Şipoteni din raionul Hânceşti are grădiniţă nouă

    Satul Şipoteni din raionul Hânceşti are grădiniţă nouă

    11.10.2012  

    Locuitorii satului Şipoteni, timp de mulţi ani, nu au ştiut ce înseamnă grădiniţă şi teren de joacă, iar în a doua jumătate a anului 2012, datorită implicării primarului Nicolae Moroz şi a Consiliului raional Hânceşti, tristeţea de pe feţele copiilor şi a părinţilor a dispărut.

    Duminica trecută, în s. Şipoteni a avut loc deschiderea oficială a unei grădiniţe pentru copii, ceremonia de inaugurare fiind una plină de diferite surprize şi cântece din partea copiilor în semn de mulţumire primarului şi părinţilor.

    “Deşi am întâlnit multe obstacole pentru reconstrucţia acestei grădiniţe, în calitate de primar m-am străduit să deschid uşile mai multor instanţe, inclusiv Consiliului raional, pentru a mă ajuta să le ofer copiilor un teren câtuşi de mic pentru joacă şi o încăpere pentru educaţie. Am reconstruit clădirea timp de 3 luni, datorită părinţilor care au sarit în ajutor cu o zi de muncă, Consiliului raional, care a contribuit cu o sumă de 400 mii lei şi primăriei - cu 200 mii lei. Astfel s-a împlinit dorinţa fiecărui copil de a frecventa grădiniţa ca orişicare alt copil, dar şi a părinţilor de a trimite copilul la grădiniţă pentru a  învăţa câte ceva pentru prima zi de şcoală”, – ne spune Nicolae Moroz, primarul de Şipoteni.

    La deschiderea evenimentului au luat parte preşedintele raionului Hânceşti Grigore Cobzac, şefa Direcţiei raionale de Învăţământ Valentina Tonu, administraţia primăriei şi oamenii din comunitate.

     “Suntem bucuroşi că vom avea o grădiniţă unde să învăţăm lucruri noi despre multe alte activităţi”, ne zice bucuros piciul Alexandru.

    În această grădiniţă, copiii vor avea parte de un program educativ bine dirijat de către dna Victoria Gheorghiţă, care ne-a specificat că grădiniţa va lucra 9 ore pe zi, iar copiii vor fi alimentaţi de trei ori pe zi din contribuţia primăriei şi a părinţilor, care vor achita în fiecare lună câte 50 de lei.  „Suntem mulţumiţi de efortul pe care l-a făcut domnul primar pentru satul nostru şi suntem de acord să achităm câte 50 lei pe lună pentru copilul nostru, pentru a frecventa grădiniţa. Nu am avut grădiniţă de mult timp şi copiii noştri stăteau câte un an acasă pentru că nu se completa grupa, putem spune că perdeau câte un an de şcoală”,- ne spune Elena Buza, locuitoare a satului Şipoteni.

    În încheierea festivităţii, dl primar a venit cu o surpriză pentru copiii din grădiniţă, donându-le două televizoare, la fiecare grupă câte unul, iar preotul parohiei din localitate - câte o icoană, în semn de pace şi linişte în instituţia preşcolară.

    Ina RĂCHIŢANU, ziarul "Curierul de Hânceşti", www.curierul.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com