• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Vitalie Marinuţa: Baza militară de instruire de la Bulboaca va fi modernizată. Guvernul SUA a oferit un grant de 1,6 milioane de dolari

    Vitalie Marinuţa: Baza militară de instruire de la Bulboaca va fi modernizată. Guvernul SUA a oferit un grant de 1,6 milioane de dolari

    02.10.2012  

    Republica Moldova a fost acceptată în calitate de partener în cadrul Iniţiativei globale pentru operaţiuni de menţinere a păcii (GPOI) şi se va transforma în furnizor de securitate. În acest sens, ţara noastră va primi de la Guvernul SUA un grant de 1,6 milioane de dolari, care vor fi utilizaţi pentru dezvoltarea infrastructurii de antrenament a Armatei Naţionale, ceea ce va spori eficienţa participării ţării noastre în operaţiuni internaţionale.

    Potrivit Ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa, banii oferiţi de Guvernul SUA vor fi utilizaţi pentru modernizarea infrastructurii Bazei militare de instruire Bulboaca, astfel încît aceasta să permită instruirea la standarde internaţionale a pacificatorilor moldoveni. „Moldova trebuie să devină un furnizor de securitate, nu doar consumator. Planificăm să construim un poligon multifuncţional, care să ne ofere posibilitatea să organizăm cursuri nu doar pentru militarii moldoveni, dar şi pentru cei din alte ţări”, a specificat Marinuţa.

    De menţionat că, în luna iunie a acestui an, o companie a Batalionului 22 de menţinere a păcii şi o grupă de geniu au fost certificate ca fiind pregătite pentru participare în operaţiuni de menţinere a păcii în conformitate cu standardele internaţionale.

    www.noi.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com