• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Amendament la rezoluţia APCE: deputata Ana Guţu propune interzicerea presiunilor economice exercitate de Federația Rusă prin intermediul "Gazprom"

    Amendament la rezoluţia APCE: deputata Ana Guţu propune interzicerea presiunilor economice exercitate de Federația Rusă prin intermediul "Gazprom"

    02.10.2012  

    Azi, 2 octombrie, în fața Consiliului Europei are loc un protest al diasporei moldovenești de la Strasbourg, organizat de Clubul Liberal Paris și cetățenii RM stabiliți cu traiul la Strasbourg. Participanții la manifestație au ales ziua de 2 octombrie deoarece azi în plenul APCE se discută raportul referitor la funcționarea instituțiilor democratice în Rusia. Un raport care s-a lăsat așteptat timp de 7 ani, pe când alte state membre ale CoE supuse procedurii de monitorizare sunt audiate cu regularitate.

    Ana Guțu a elaborat un amendament la proiectul de rezoluție, care vizează interzicerea presiunilor economice exercitate de Federația Rusă prin intermediul companiei Gazprom față de țările Europei Centrale și Orientale. Amendamentul a fost semnat de mai mulți colegi din delegațiile Franței, României, Poloniei, Lituaniei, Spaniei, Malta.

    Amendamentul urmează a fi votat în plenul APCE în a doua jumătate a zilei.

    Ana Guțu va rosti un discurs pe marginea raportului în a doua jumătate a zilei.

    În perioada 1-5 octombrie la Strasbourg are loc sesiunea de toamnă APCE. În cadrul sesiunii plenare vor fi abordate varii probleme, printre rapoartele cele mai importante figurează Funcționarea instituțiilor democratice în Federația Rusă, Pentru alegeri mai democratice, Drepturile omului și politica externă, Dreptul la alegerea educației, Dezbatere de actualitate pe marginea cazului Ramil Safarov, Alegerea judecătorilor la CEDO din partea Republicii Moldova și Croației, Guvernanța în învățământul superior, Importanța constituirii Spațiului European al Învățământului superior și internaționalizarea. Miercuri, Președintele Republicii Moldova Domnul Nicolae Timofti va ține un discurs în fața membrilor APCE și va răspunde la întrebările deputaților.

    Blogul deputatei Ana Guţu http://anagutu.net/

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com