• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Pregătiri pentru Conferința Internațională „Provocarea asigurării alimentare cu apă și canalizare în Republica Moldova”

    Pregătiri pentru Conferința Internațională „Provocarea asigurării alimentare cu apă și canalizare în Republica Moldova”

    02.10.2012  

    La 1 octombrie Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru a participat la ședința Comitetului Organizatoric al Conferinței Internaționale „Provocarea asigurării alimentare cu apă și canalizare în Republica Moldova”. La ședință au mai participat dl Filippe Bergeron, Șef Apa-PSPS, dl. Pavel Caba, vicepreședinte al Confederației Naționale a Patronatelor, precum și reprezentanți ai societății civile.

    În cadrul ședinței a fost dezbătută agenda și subiectele care urmează a fi puse în discuție la Conferința Internațională „Provocarea asigurării alimentării cu apă și canalizare în Republica Moldova”. Totodată membrii comitetului organizatoric au discutat modalitățile asigurării procesului de mediatizare și asigurare a accesului mass-media la conferința sus-menționată.

    Ministrul Gheorghe Șalaru a ținut să atragă atenția celor prezenți asupra importanței prezentării în cadrul conferinței a subiectelor legate de dreptul fundamental la apă a cetățenilor și necesității implicării în procesul dat a tuturor factorilor de decizie. În același timp a fost abordat și subiectul introducerii schemelor de solidaritate în Moldova, care presupun alocare a 1% din sumele achitate de consumatorii de apă pentru asigurarea accesului durabil la apă potabilă a regiunilor care nu beneficiază la moment de acest privilegiu. 

    În final a fost aprobată ideea elaborării și semnării la finalul conferinței a unui document de concluzie cu titlul de declarație.


    Ministerul Mediului al Republicii Moldova

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com