• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Vitalie Marinuţa: Ministerul Apărării propune un nou concept de organizare a carierei militare

    Vitalie Marinuţa: Ministerul Apărării propune un nou concept de organizare a carierei militare

    27.09.2012  

    Ministerul Apărării va propune un nou concept de organizare a carierei efectivului de soldaţi, sergenţi, subofiţeri şi ofiţeri ai Armatei Naţionale. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului Colegial al Ministerului Apărării.

    În opinia ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa, noul concept al carierei militare constituie o parte componentă a procesului de modernizare şi restructurare a Armatei Naţionale şi are drept obiectiv ralierea acestuia la standardele occidentale. „Problemele abordate în cadrul şedinţei de astăzi sunt conceptuale pentru viitorul Armatei Naţionale, deoarece constituie o abordare nouă a carierei de militar, stabileşte criterii moderne de creştere profesională şi graduală a fiecărui cadru militar, de la soldat şi până la general”, a specificat Vitalie Marinuţa.

    Potrivit noului concept, prezentat de şeful Direcţiei Personal al Marelui Stat Major, colonelul Eduard Ohladciuc, recrutarea personalului se va efectua de către centrele militare teritoriale şi structurile de profil din unităţile militare prin două modalităţi, directă, prevăzută pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ militar, şi indirectă, în care se vor încadra absolvenţii instituţiilor civile de învăţământ, care absolvit catedrele militare sau îndeplinit serviciul militar în termen.

    Noul concept prevede şi modificarea procedurii de acordare a gradelor militare. Astfel, pentru efectivul de soldaţi se propun trei grade militare — soldat, soldat clasa 1 şi soldat clasa 2, iar pentru efectivul de sergenţi se propun şase grade militare - caporal, sergent inferior, sergent, sergent clasa 1, sergent clasa 2 şi sergent major.

    Documentul, elaborat de Ministerul Apărării include şi majorarea termenului de aflare în gradul militar, aşa cum prevede practica internaţională a altor armate, bazată pe un sistem eficient de avansare şi evoluţie în cariera militară.

    Ministerul Apării al Republicii Moldova

    www.army.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com