• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Corina Fusu despre AIE: "E complicat să convieţuieşti în această formulă"

    Corina Fusu despre AIE: "E complicat să convieţuieşti în această formulă"

    26.07.2012  

    E complicat să convieţuieşti în această formulă pentru că fiecare formaţiune constituantă a Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) trebuie, în acelaşi timp, să-şi păstreze propria identitate a partidului, dar şi să asigure buna guvernare în comun, a declarat deputatul PL, Corina Fusu, referindu-se la activitatea AIE. Declaraţia a fost făcută la dezbaterile publice organizate de Agenţia de presă Info-Prim Neo, în cadrul proiectului „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

    „E complicat să convieţuieşti în această formulă pentru că, pe de o parte, eşti obligat să-ţi păstrezi propria imagine şi identitate a partidului, pentru că nu poţi să fii o masă omogenă şi trei partide să vorbească într-o singură voce, asta este exclus. Pe de altă parte, trebuie să guvernezi în aşa fel, încât să ajungi la rezultate concrete, iar rezultatul concret va fi îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi a cetăţeanului,pentru că cetăţeanul asta aşteaptă”, a menţionat Corina Fusu.

    Deputatul susţine că, deseori, partidele din alianţă ajung cu greu la înţelegeri comune. „Este adevărat că există suspiciuni. Este adevărat că există orgolii. Parţial, pot să explic lucrul acesta prin faptul că suntem trei partide diferite, cu platforme electorale diferite, cu electoratul ţintă diferit”, a notat deputatul.

    Totodată, Corina Fusu a menţionat că, pe unele domenii, AIE are şi reuşite, prima fiind alegerea preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la 16 martie. O altă reuşită este faptul că integrarea europeană rămâne vectorul principal şi este ideea naţională. Au fost votate mai multe legi necesare, urmează a doua etapă, cea de implementare a legilor. Ea a apreciat drept o consolidare a celor trei partide de la guvernare votarea în comun a actelor legislative prin care au fost condamnate crimele regimului totalitar şi interzise simbolurile comuniste.

    Dezbaterea publică „Cultura politică a societăţii vs cultura politică a clasei politice: soluţii pentru dilema oului şi a găinii” este a opta din ciclul de acţiuni similare prevăzute de proiectul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, susţinut de Fundaţia germană Hanns Seidel. 

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com