• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Replică pentru comunişti: Deputata Ana Guţu le răspunde în versurile lui Puşkin

    Replică pentru comunişti: Deputata Ana Guţu le răspunde în versurile lui Puşkin

    28.06.2012  

    Liberalii vorbesc în versuri scrise de Alexandr Puşkin în Parlament. Deputatul PL Ana Guţu i-a dat o replică în limba rusă comunistului Artur Reşetnicov. S-a întâmplat în cadrul şedinţei de azi a Legislativului.

    Totul a început după ce liberala Ana Guţu a prezentat, în calitate de coautor, proiectul hotărârii despre importanţa promovării activităţilor Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi ale Consiliului Europei în Parlamentul Republicii Moldova. Iniţiativa legislativă prevede audierea, o dată în anul astronomic, a delegaţiei Legislativului R. Moldova la APCE.

    Deputatul PCRM Artur Reşetnicov a atenţionat că în proiect este specificat că delegaţia îşi va prezenta raportul în limba română.

    „Atrag atenţia în special unei componente a AIE care pretinde că apără statalitatea. Conform articolului 13 din Constituţie, limba de stat în R. Moldova e limba moldovenească. Nu puteţi susţine un proiect anticonstituţional. Sunteţi de acord că schimbaţi şi să scrieţi limba moldovenească?”, a întrebat acesta.

    Răspunsul nu a fost, însă, unul pozitiv. “Din ce spuneţi dumneavoastră, reiese că în fiecare zi, în şcolile din R. Moldova se încalcă  legislaţia, prin predarea limbii şi literaturii române”, a declarat Ana Guţu.

    Reşetnicov a insistat însă: “Ştiu că nu vă place această prevedere a legislaţiei, dar sunteţi în primul rând deputat şi trebuie să respectaţi Constituţia”.

    Replica a venit în limba... rusă. „O să vă răspund cu un vers de Puşkin: Мы все учились по немножку, чему-нибудь и как-нибудь. Eu sunt lingvist, dumneavoastră sunteţi jurist, şi încă jurist din cadrul PCRM”, a punctat Ana Guţu.

    www.publika.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com