• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Propunerea liberalilor de a păstra un minut de reculegere în memoria victimelor ocupaţiei sovietice întâmpinată cu batjocură în Parlament

    Propunerea liberalilor de a păstra un minut de reculegere în memoria victimelor ocupaţiei sovietice întâmpinată cu batjocură în Parlament

    28.06.2012  

    Ziua de 28 iunie 1940, când armata sovietică a ocupat teritoriul Basarabiei, a stârnit din nou certuri în Parlament.

    Solicitarea deputatului PL, Ion Hadârcă, de a fi ținut un moment de reculegere a fost ignorată de președintele Parlamentului, Marian Lupu, care a insistat să se treacă la discutarea unor probleme care țin de ordinea de zi a ședinței Parlamentului.

    ”Văd că unii deputați s-au ridicat în picioare, puteți considera că ați ținut u moment de reculegere”,a spus Lupu iritat, fără a se ridica de pe scaun.

    Propunerea liberalilor, a fost întâmpinată cu batjocură de comuniști, care au felicitat întregul popor cu ocazia zilei eliberării Moldovei de sub ocupația română.

    ”Vă felicităm cu ocazia eliberării de sub ocupație română. Această zi este sărbătorită la noi. Vă invit să ne ridicăm în picioare și să aplaudăm”, a propus la rândul său, comunistul Oleg Garizan.

    ”Vă îndemn să nu vă încrucișați săbiile pentru că asta nu va întoarce oamenii de peste hotare”, a încercat să dreagă busuiocul Marian Lupu.

    Nu a existat să se implice în ceartă nici socialistul Igor Dodon. Acesta a subliniat că și pentru el ziua de 28 iunie este Zi a eliberării naționale.

    ”Îl invit pe domnul Hadârcă să iasă la microfon și să citească poezia lui din 1985 – ”Eliberarea” și pe cea de mai târziu  ”Carnetul comsomolist”, l-a înțepat Dodon pe șeful fracțiunii PL.

    Replica liberalilor nu s-a lăsat mult așteptată.

    ”Întrebați-o pe doamna Greceanâi, care stă alături de dvs, domnule Dodon, despre eliberarea care i-a dus părinții în Siberia, acolo unde s-a născut ea”, a spus Valeriu Munteanu.

    www.union.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com