• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Victimele primului val de deportări din 1941, comemorate şi la Donduşeni

    Victimele primului val de deportări din 1941, comemorate şi la Donduşeni

    13.06.2012  

    Reprezentanții Filialei Teritoriale Dondușeni a Partidului Liberal au depus astăzi flori la Crucea comemorativă în memoria victimelor deportărilor din Basarabia, instalată în preajma gării de trenuri din oraşul Donduşeni.

    Valeriu Racu, Președintele Filialei PL din Donduşeni a menționat că ceea ce s-a întâmplat acum 71 de ani nu va fi dat uitării niciodată, calvarul deportărilor fiind întipărit chiar şi în memoria urmaşilor celor deportaţi. “Părinţii şi bunicii noştri s-au întors din Siberia bolnavi şi istoviţi, mulţi dintre ei nici nu au avut dreptul să se întoarcă în satul lor de baştină. În memoria celor care au fost deportaţi trebuie să păstrăm flacăra memoriei veşnic aprinsă. Să nu uităm de aceste evenimente din trecutul nostru, căci un popor fără trecut nu are viitor”, a precizat Preşedintele Filialei Partidului Liberal din raionul Donduşeni, Valeriu Racu.

    Ana Melnic, vicepreşedinta Filialei PL Donduşeni, i-a îndemnat pe cei prezenți să păstreze un minut de reculegere pentru cei deportaţi care au plecat la cele veşnice. “În această zi tristă pentru poporul nostru, vă îndemn să cinstim memoria tuturor care au plecat în lumea celor drepţi printr-un minut de reculegere. Acesta e puţinul pe care îl putem face astăzi pentru suferinţele îndurate de buneii şi părinţii noştri în acei ani”, a menţionat vicepreşedinta Filialei PL Dondușeni, Ana Melnic.

    Ulterior, membrii Filialei Dondușeni a Partidului Liberal au discutat cu rudele deportaților, prezente la depunerea de flori, despre problemele cu care se confruntă.

    Departamentul Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com