• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Un pod rutier nou în nordul Moldovei

    Un pod rutier nou în nordul Moldovei

    13.06.2012  

    Podul rutier peste râul Vilia care leagă localitățile Berlineț și Cotiujeni din raionul Briceni a fost reconstruit. După 14 ani, timp în care circulația a fost sistată din motiv că acesta nu corespundea normelor de securitate rutieră, Administrația de Stat a Drumurilor a reușit să identifice mijloacele financiare necesare pentru reconstrucția lui. Ca urmare, a fost anunțată o licitație publică în rezultatul căreia, în luna iulie 2011,   antreprenorul câștigător ,,Poduri-Prim,, a demarat lucrările propriu-zise.

    Astfel, la data de 12 iunie 2012 a fost inaugurat noul pod rutier renovat conform standartelor internaționale.  Prezent la ceremonia de inaugurare, Boris Gherasim Viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a declarat că începând cu această zi șoferii vor putea să circule peste noul pod, dat fiind faptul că timp de un deceniu, aceștia au fost nevoiți să se deplaseze spre Ucraina cu 50 de km în plus pentru a evita podul accidentat.

    ,, Anual, Ministerul Transporturilor urmează să reabiliteze  câte 4-5 astfel de poduri din Republica Moldova, în vederea reluării transportului rutier și asigurării securității în trafic a pietonilor prin instalarea parapetelor metalice și amenajarea trotuarelor,,.

    Lungimea totală a podului este de 44 metri și dispune de 2 benzi de circulație. Paralel cu podul, au fost amenajate două treceri pietonale și parapete metalice de protecție. Lucrările de reconstrucție a noului pod sunt estimate la circa 8 milioane de lei.

    www.mtid.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com